Ditjes En Datjes

Vaak onzinnige, hopelijk soms leuke, bijwijlen emotionele, sporadisch uit het leven gegrepen,
nu en dan geloofwaardige, meestal nutteloze, 
maar steeds met goede intenties geschreven nonsens en epistels

Blog

 overzicht:  volledig / samenvatting

"GVA", "De Standaard", of "HLN" 04-02-2015 ?

Geplaatst op 4 februari, 2015 om 7:30 Comments reacties (20)

BIOSCOOP TICKETS TE WINNEN !

Omdat ik toch ZOOOO graag es iets schrijf, maak ik er eens een spelletje van.

Onderstaande link verwijst naar een, overigens totaal nietszeggend en debiel, tekstje.......waarin ALLE woorden van een krantenartikel voorkomen van vandaag, woensdag 04 februari 2015.

Het is een krantenartikel geselecteerd uit ofwel ; Gazet Van Antwerpen, De Standaard of Het Laatste Nieuws.

Let op; het moet wel het EXACTE artikel uit de juiste krant zijn (moest dit artikel nog anders beschreven in de andere kranten voorkomen)Onze Koninklijke familie komt dezer dagen weer méér en meer in de actualiteit, zij het soms op vrij bizarre wijze.


Een man (Karel D.) die zichzelf uitgaf als een verre neef van onze koning Filip, werd verleden week maandag "haast" opgepakt in de gemeente Ertvelde (een deelgemeente van Zelzate), omdat hij volgens buurtbewoners, terwijl hij overduidelijk in dronken toestand verkeerde, luid roepend en tierend verkondigde dat hij de enige echte troonsopvolger van de Koninklijke familie was !
Omdat hij begon te dreigen en met een vervaarlijke metalen staaf begon te zwaaien, en na-
dat enkele omstanders hem trachtten te kalmeren, belden zij vervolgens de politie op.

 


Toen D. de auto van de sterke arm der wet in de smiezen kreeg, sloeg hij echter helemààl tilt :
Hij raasde dat hij vroeger als baby in de kraamkliniek verwisseld geraakt is, en hij dat kon bewijzen door het embleem van het Koninklijke wapen, dat op zijn hoofd zou getatoeëerd staan.


Ondertussen kwamen er steeds meer toeschouwers in ramen en deuren tevoorschijn, wat echter op hem inwerkte als een rode lap op een stier.
Om de ruzie met D., die overduidelijk een slag van de molen kreeg, iets of wat te sussen begonnen de agenten in eerste instantie op de zelfverklaarde “Koninklijke neef” in te praten, en te hengelen naar z’n motieven.


Net voor de woning van de familie Vanwaegenaere wilde de man echter heel hard naar een agent uithalen met de staaf, waarop hij (door een bliksemsnelle reflex van de agent) zelf lichtgewond werd aan de arm.
Terwijl ondertussen heel de straat in rep en roer stond schreeuwde de man “Ik eis NU een telefoon, zodat ik mijn neef bij hem thuis kan opbellen; ik wil mijn plaats bij de koningin opeisen, de kroon hoort MIJ rechtmatig toe ! ”


Omdat de ruzie nu helemaal uit de hand dreigde te lopen, en zijn stoppen volledig begonnen door te slaan, begon de politie het roer om te gooien en te hengelen naar zijn dagdagelijkse interesses en gewoontes.
Eerst leek deze aanpak redelijk succesvol, maar enkele vruchteloze minuten later, toen overduidelijk bleek dat deze man zich niet zo makkelijk zou laten doen als verhoopt, zochten de agenten toch een meer drastische oplossing.

Ze sommeerden vervolgens de buren om hun ramen en deuren terug te sluiten, omdat ze de kerel daarna door middel van geweld zouden trachten te overmeesteren.
Daarop sloeg de gek opeens luidkeels “mea culpa”, stapte simpelweg op zijn klaarstaande fiets, en reed weg alsof er niets gebeurd was.

Echter niet zonder de stomverbaasde agenten nog een laatste keer toe te snauwen “Zegt mijnen neef in de hoogen paleisch dat ik zijnen fietsch nog in mijnen bezit heb, als hij hem terug wil hij heeft mijn adres !’

 

…..wordt vervolgd….?

 

God bestaat niet

Geplaatst op 2 februari, 2015 om 8:35 Comments reacties (0)

                              


God bestaat niet !

 


Voilà , het is er uit.

Trouwens, dit gezegd zijnde; Allah, Jehova, Krisna, Vishnoe, Shiva, en een paar honderd andere Goden bestaan evenmin. (Op Martin Scorsese en Eddy Merckx te na)

Tenminste, het is ons goed recht om hier van overtuigd te zijn, EN dit vrij en vrank te mogen zeggen, schrijven, roepen en van de daken te schreeuwen ZONDER hiervoor veroordeeld te worden.


 

Aanleiding voor dit boude protest, is een artikel dat onlangs in krant verscheen, waarin het Franstalige “MR” verklaarde het verheerlijken van terrorisme strafbaar te willen maken.

Nu zal dit de meesten onder ons waarschijnlijk als vanzelfsprekend lijken, toch bleek het nog verrassend hoeveel lezers hiertegen protesteerden met slogans zoals “vrije meningsuiting”, en zelfs af en toe deze lijn doortrokken naar het “Charlie Hebdo”-debacle, waar globaal geschreeuwd werd om ons recht op deze ultieme vrijheid te vrijwaren, dit voorstel daarmee uiteraard als hypocriet bestempelend.

 

Nochtans is het evident dat er totaal geen vergelijk is tussen het verkondigen dat je gelooft in één of ander ultiem Opperwezen dat hoog in de wolken leeft ( wie nochtans NOOIT iemand zag of hoorde, maar blijkbaar via eerder twijfelachtige manieren kan communiceren met enkele zorgvuldig geselecteerde uitverkorenen), en het wereldkundig maken dat je een ganse bevolkingsgroep gaat onthoofden omdat ze het niet volledig met je eens zijn ?

 

Het valt zelfs enigszins te vermoeden dat de grootste de wereldleiders, alsook de politieke leiders van ons landje, uiteraard niet in’t minst in dergelijke nonsens geloven, maar zij desondanks met de hand op de bijbel hun noodzakelijke eden zweren, omdat hun politieke ambities zonder deze hypocrisie anders een maat voor niets zou zijn.

Nog straffer; de eerst Amerikaanse politieke presidentskandidaat die ooit het lef zou hebben uit de kast te komen als overtuigd atheïst, zou z’n slaagkansen sito presto tot nihil herleid zien. (als de brave man daags nadien tenminste niet neergeschoten wordt)

En NOG straffer; ik verdacht de allerhoogste geestelijken (Zijne Heiligheid de Paus incluis) er zelfs van, om al héél lang te beseffen dat ze de mensen doelbewust sprookjes wijsmaken.

Er is immers geen méér voor de hand liggende manier om een ganse bevolkingsgroep te mobiliseren, dan te verkondigen dat je strijd in de naam van de Aller-machtigste !?

En ELKE religie is op’t schijten van de markt (excusez moi le mot) toch niet méér of niet minder dan een sekte ?

“Een sekte is een geloofsgemeenschap met opvattingen en gebruiken die zich onderscheiden van overige geloofsgemeenschappen die behoren tot dezelfde stroming als de sekte. Sekten zijn vaak gesticht door een charismatische leider met een nieuwe leer of openbaring.”

( http://nl.wikipedia.org/wiki/Sekte )

 

Het blijft dan uiteraard ook steeds nog ieders recht om te geloven in wat hij wil, EN dit te prediken…..zolang je andersdenkenden hierom niet vervloekt.

Ikzelf ben er bv ‘heilig’ (sic) van overtuigd dat ik niet kan sterven (nope; is echt géén grap zenne), maar da’s louter een wiskundige interpretatie van de feiten die we al WEL kennen EN bewezen zijn !

(Of zoals Stephen Hawking in één van z’n allermooiste citaten “There is a fundamental difference between religion, which is based on authority and science, which is based on observation and reason. Science will win, because it works.” )

 

Maar wees gerust; ik zal u niet bespuwen als u het niet met me eens bent, laat staan de kop af kappen


 

 

 

 

 

 

 

Facebook

Geplaatst op 27 januari, 2015 om 9:15 Comments reacties (2)


Het is gebeurd !

 

Hoewel ik er lang aan twijfelde, ben ik nu toch blij dat ik dan toch eindelijk de knoop doorhakte.

Ik heb m’n Facebook-account gedeactiveerd !

Ongetwijfeld zal dit wel weer van kortstondige duur zijn; Ik hoop het einde van de week als deadline te halen, maar enkele uren is misschien toch een ietwa realistischer doel ?

Trouwens, het feit dat u dit hier nu leest, wijst er meer dan waarschijnlijk op dat ik m’n profiel terug heractiveerde.

…….Hoe bedoelt u “…Impulsief” ???


Ik begon me namelijk telkens méér en méér vragen te stellen bij het nut van deze zgn. “Sociale media”, nadat ik me voor de zoveelste keer dermate opwond, in enkele marginale commentaren die gespuid werden op de zgn. groep “ Je bent van Schoten als je….”

Plots daagde me het dat ik me zat op te winden………enkel en alleen omdat enkele mensen gewoonweg een andere mening durfde te uiten dan ik…………welk een lef zeg, stelletje ongeregeld !!!??

 

Het is echter wel een onweerlegbaar feit, dat iedereen zomaar ongenuanceerd uitspraken kan en mag wereldkundig maken……….echter vaak ALLERminst gehinderd door ENIGE kennis van zaken !?

Ik bedoel maar; Het is genoeg dat ene of andere idioot een zgn. “Hoax” in elkaar flanst over Elvis die gespot werd in Blankenberge, of het feit dat Bill Gates z’n immens fortuin uitdeelt aan alle volgelingen die “Hottentottententententoonstelling” als reply op betreffend artikel posten, en deze bewuste informatie is aan een eeuwigdurende wereldreis begonnen.

 

Of wat dacht u van de verschillende door Microsoft/AOL/Symantec/CNN/Reuters…enz. waarschuwingen ivm de bevestigde aanwezigheid van levensbedreigende virussen, die uw pc zullen laten ontploffen of zo, als het artikel in kwestie niet onmiddellijk en massaal doorgestuurd wordt….!?

Mij leken dergelijke berichten even betrouwbaar, als zou men de mensen laten geloven dat ze onmiddellijk hun volledig porseleinen servies door het raam moesten keilen, of ze zouden binnen het uur zonder elektriciteit vallen, EN prompt pijnlijke zweren op hun gat krijgen…?

 

NOCHTANS gaan dergelijke, ondertussen vaak wereldberoemde/beruchte, “fakies” nog steeds gezwind het digitale universum rond !?

Nog VEEL zieliger wordt het natuurlijk wanneer ze de foto’s van een ziek kind, of ongeneeslijke puber, rondsturen met de boodschap dat hen een levensreddende therapie ( ruilhart/nieuwe nier/revolutionair nieuw medicijn/tickets voor een optreden van K3 ) GRATIS EN VOOR NIKS te wachten staat……als u tenminste het bericht in kwestie maar simpelweg naar héél uw Facebook vriendenkring rondstuurt.

Hierbij dien ik mijn vrouw trouwens nog dringend mee te delen dat ik die oproep van Angelina Jolie om haar filmpje te openen dmv een simpele “like”, waardoor ze zogezegd naakt zou paaldansen op de meeslepende tonen van Ravel’s “Bolero”, in eerste instantie STRAAL genegeerd had…….ware het niet dat Rasta plots per ongeluk zijne poot op de “enter” toets kwakte, de rothond !!?

 

Nee serieus, hoe sociaal is de zogezegde ‘sociale’ media, wanneer het voornaamste wat we op dergelijke fora doen bestaat uit; posten wat we op dat moment aan’t eten zijn, mits daarvoor speciaal ontworpen rekenmodule(s) berekenen hoe vaak we daardoor achteraf moeten gaan kakken, en eens dan inderdaad op onze troon gezeten via een andere rekenmodule laten uitvlooien welk dier wij zouden zijn in een alternatief leven, of mits nog een andere module bijvoorbeeld laten taxeren hoe oud we nu eigenlijk gaan worden…….rekening houdend met het feit dat wij op tijd en stond ons porseleinen servies door’t raam zwieren ter voorkoming van mogelijke stroompannes en/of zweren op ons gat !?

Men zou soms op het einde van de dag eens moeten trachten samen te vatten, hoeveel nuttige berichtgeving, of toch tenminste informatie met iets van een meerwaarde, men op bewuste dag via deze sociale berichtgeving zag passeren………..juist ja !?

 

Versta me niet verkeerd: Ik zou de klok nooit of te nimmer nog willen terugdraaien, want informatie delen, hoe onzinnig vaak ook, is op’t einde van de rit uiteindelijk toch steeds winst !

Denk maar eens aan vermiste kinderen en/of dieren die door dergelijke “Sharing” op no time terug gevonden werden !?

Of kennissen en verre familieleden die men haast nooit (meer) zag of hoorde, en nu maar een muisklik verwijderd blijken te zijn.

 

Helaas blijkt het sowieso méér en méér een onmisbaar/verslavend onding te worden, want hoewel we eigenlijk wel best beseffen dat die vele ultrapositieve en optimistische berichtgevingen VAN die verre vrienden en kennissen, die bv net nen nieuwen Bugatti kochten om daarmee in één trek naar “El Bulli” te rijden alwaar ze prompt ne resem selfies posten om u te laten watertanden, daarom niet het signaal hoeft te zijn om onmiddellijk onze bankrekening te gaan plunderen, of onze vrouwen zich te laten prostitueren, omdat we ze toch ZOOOOOO graag terug zouden overtreffen…….…..en hierdoor onze eeuwigdurende schreeuw naar zelfbevestiging aldus enigszins te bevredigen !!???

( Jawadde, da was ne zin van liefst HONDERDENTWEE woorden…….moet een nieuw persoonlijk record zijn; steek het maar op de vurigheid van de emotie’s bij dit schrijven :-p )

 

 

Anyhow……..uitgeteld….?? ( vermoed dat toch tenminste 80% dit gaat natellen: en zijn er idd honderdendrie zulle ) :P

 

Want laten we eerlijk zijn; het doet toch ZOOOO ongelofelijk deugd om dat rode cijfertje bovenaan te zien verschijnen nadat we onze allermooiste vakantiekiekjes op den feesboek hebben geopenbaard….!?

Hoe gelukkig zijn we toch als we plots vier, vijf positieve commentaren zien verschijnen over “hoe mooi gebronsd en afgetraind ons lichaam toch toont in die nieuwe bikini op dat hagelwitte strand onder de wuivende palmbomen “ !??

Toegegeven; mijn vrouw apprecieert het altijd maar zéér matig als ik openbaar sta te pronken met haar zwemgerei of lingerie, maar het garandeert me wel telkens ne waterval aan reacties !?

 

Of hoe blij als ne kermisvogel zijn we toch als we een foto kunnen publiceren wanneer we, in’t gezelschap Van Peter Goossens in diens Hof Van Cleve, gerechtjes aan’t verorberen zijn waar we helaas de naam niet van kunnen uitspreken, MAAR die wel de duurste van de menu waren !!

Dat dit etentje daarmee de erfenis van onze kinderen zwaar hypothekeert heet dan maar collateral damage, maar we hebben hiermee toch maar fijntjes die arrogante buur/kennis/collega overgetroefd met z’n stomme “Kommilfoo”-fotookes !!!???

Hij zal nu uit een ander vaatje moeten tappen ipv hier te stoefen met z’n bezoekje dat pover ÉÉNsterren-restaurant , NEH !

 

Nee, het is een hele opdracht om sociaal nog iets of wat goed uit de verf te komen tegenwoordig!?

Volgens mijnen dokter is het zelfs ne vorm van Russische roulette; het feit dat ik zo’n arsenaal aan diverse pillekes slik, om daardoor alhier toch maar een béétje gelukkig te kunnen poseren ?

Volgens de brave ziel zou het bv véél heilzamer zijn om het veelvuldig internetten te laten voor wat het is, en es wat vaker met vrouwlief een stevige boswandeling te maken, en gewoon te trachten er in’t algemeen een gezonde levensstijl op na te houden….?

 

Bwa, nochtans hecht ik niet veel geloof in die “alternatieve geneeswijzen” zulle, geef mij maar een flinke dosis nauwkeurig afgemeten chemische ingrediënten in pilvorm; VÉÉL minder vermoeiend en/of tijdrovend mijn gedacht !?

 

Nu klaag ik hier wel steen en been, maar op ALLE bovenstaande stellingen……moet ikzelf uiteraard ook telkens meer dan schuldig pleiten !!

Trouwens: op het moment dat u dit leest ben ik, met een aan de zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, weer één van Facebook’s trouwste volgelingen.

Want hey: ik kan toch immers helemaal niet zonder al die lieve mensen hier !?? :D


 

 

 

 

Den Bompa zijnen otto

Geplaatst op 20 januari, 2015 om 6:10 Comments reacties (3)En als ik hier voor de verandering nu eens iets waar gebeurd neerpende ?


Iedereen heeft vast en zeker een ris aan spannende verhalen uit z’n onbezorgde kindertijd, de ene vertelling al waarschijnlijk wat spectaculairder dan de andere.


Zo ook heb ik uiteraard wel enkele herinneringen uit m'n jeugdig leven die dermate in m'n geheugen gegrift staan,dat ze tot op den dag van vandaag een spontane glimlach op m'n gezicht kunnen toveren als ik er aan terug denk.

 

Één van die anekdotes zou ik toch graag met u delen : het relaas van "Den Bompa zennen otto"


En dit niet in het minst omdat alle protagonisten uit deze mythe hier alop den feesboek aanwezig zijn.......wat maar bewijst dat ze dit gelukkig toch allemaal overleefd hebben, EN zelfs heelhuids !!! 

 


Dit vertelsel speelt zich af in de lente van 1983, en dit weet ik héél precies omdat het einde van deze historie ( lees: m'n uiteindelijke ontmaskering ) op de nacht van de Schotense feestmarkt was, in't jaar dat ik mijn zeventiende verjaardag mocht vieren.


 

Laten we stellen dat ik op het moment van de feiten dus ongeveer zestien en half was, wanneer m'n partners in crime joorstroelie voor den eerste keer konden overhalen tot de, ondertussen welbekende, verwerpelijke en hoogst illegale daden !
Toegegeven: Ne kinderlijke " GE DAARFT NI, GE DAARFT NI " was in die periode vaak al ruim voldoende om mijn ietwa simpele geest op hol te doen slaan.

 

U moet weten dat ik enkele weken voordien ( in de.....heu... prequel dus ) louter toevallig, tot de ontdekking kwam dat ik met het sleuteltje van mijn hangslot, het portier van mijnen Bompa zijnen auto kon openen.


Er werd achteraf gesuggereerd dat ik op toen zoek ging naar zijn sigaretten, om bij m'n "hoodie's" aldus de stoere te kunnen uithangen, waardoor dien "louter toevallig" uit vorige zin dus nogal dubieus klinkt, maar dat is echter NOOIT onomstotelijk bewezen geweest ! (Trouwens, met m'n groene huidskleur, helse hoestbuien en wankele standvastigheid, zal ik toch ni veel indruk gemaakt hebben zenne: mijnen Bompa rookte blauwe Bastos zonder filter !?)


 

Hoe dan ook; in één van deze strooptochten vond ik, en ditmaal WEL louter toevalligerwijs, de reservesleutel van z'n oude "Citroën CX" in't handschoenkastje, achter zijn landkaarten en z'n....heu....sigaretten....
Anyhow: vanaf hier was aan alle voorwaarden voldaan om aan onze illegale stunt te beginnen........hoewel ik eigenlijk feitelijk hiermee niet helemaal aan mijn proefstuk toe was...!?

 


Enkele jaren voordien namelijk ( het precieze jaartal moet ik u hier schuldig blijven vanwege lijdend aan " Alzheimer -light") had ik bij m'n tante thuis, met mijn nonkel zijn wagen, een proefrit gemaakt........al spreken we hier maar over een matig succes nochtans: Toen was ik er immers in geslaagd zijn auto feilloos te parkeren......in de biljartzaal.

Hier was het zo dat mijn enkele jaren oudere neef, in de tuin al enkele keren had geoefend.
Toen hij echter zo naïef bleek ondergetekende zomaar op z'n woord te geloven toen die hem, bovendien dan nog wel met de hand op't hart, verzekerde toch al een minimaal ervaren chauffeur te zijn........tekende hij hiermee uiteraard zelf enigszins argeloos voor een dagje TOTALE rampspoed niwaar ??

 

Wat er toen eigenlijk precies mis is gegaan weet ik nu nog steeds niet exact: was het omdat ik met mijn hoofd absoluut niet boven het stuur uitgeraakte.......of kwam het misschien eerder omdat ik er toen ten stelligste van overtuigd was dat met gierende banden vertrekken een standaardprocedure was ( keek toen al véél te veel tv)......of bleek uiteindelijk de hoofdreden toch het feit da'k die "R" op die versnellingspook verkeerdelijk vertaalde als "Rijden"...???


 

Het geluid van de gigantische thermopane schuifdeur die explodeerde (jaja kweetet wel,'t is feitelijk "implodeerde") toen ik achteruit binnenreed wees me fijntjes op m'n vergissing ......."oeps"?

Onze, nochtans goed gerepeteerde, uitvlucht dat ik per ongeluk de controle over m'n racket verloor bij het badminton heeft toen toch ongeveer..... vijfenveertig seconden stand gehouden...?
Dit bleek dan weer een eerste indicatie dat ik mijn jeugddroom, professioneel pokeraar worden, misschien toch beter ineens verticaal klasseerde.

 

Maar laten we nu vooral terugkeren naar 1983, want buiten dat in dat jaar NASA het allereerste zwarte gat in de ruimte ontdekte, Klaus Barbie uiteindelijk in Bolivië werd opgepakt, en op het einde van dat jaar Freddy Heineken werd ontvoerd, zal dit jaar toch vooral de geschiedenis ingaan als het jaar van "Den Bompa zennen otto"-saga !!


 

De allereerste keer dat we ons aan onze joyriding avontuur waagden, stond de auto voor het gebouw geparkeerd.
Omdat we op dat onzalige uur geen ongenode potentiële getuigen wilden wekken, besloten we de wagen eerst tot op het einde van de straat te duwen, alvorens hem te starten.


 

Aangezien de geschiedenis mij dus ondertussen hardhandig had geleerd, dat die "R" op die pook dus feitelijk voor "Rijd-in-de-andere-richting" stond, en de andere versnellingen netjes genummerd waren, bleek het vervolg kinderspel.
Maar na enkele straatjes in ons gezamenlijk geboortedorp te hebben "doorcruised", restte ons nu de voor de hand liggende vraag......"Waar naar toe ?"


 

Omdat mijn beste vriend en vriendin, die trouwens enkele jaren later getrouwd (nvdr : met elkaar) zijn, in Turnhout logeerden alwaar haar moeder destijds een volkscafé uitbaatte, was de beslissing vrij snel gemaakt.


Achteraf bekeken bleek het idee voor deze trip, die trouwens voor een groot gedeelte via de autostrade ging, weer vrij impulsief (ANYONE, ANYONE !!??) genomen ;
Gezien het feit dat we hen beiden slechts ongeveer dertig seconden aan het raam gezien hebben, en de korte conversatie zich daar beperkte tot "Wa komde gulle hier na doen onnozelaars: het is drie uur en iedereen slaapt hier al lang !!??", EN nadat we hen vervolgens op de hoogte stelden van de situatie, nog de beknopte boodschap "Joenge, gij mankeert echt iet mafketel !!" kregen meegedeeld, keerden we dan maar onverrichterzake terug richting Schoten.

 


In de komende weken herhaalde ik deze stunt nog op regelmatige tijdstippen, al dan niet in het gezelschap van één of meerdere compagnons.
Helaas waren m'n stuurmanskunsten allicht toch nog niet helemaal optimaal,
Getuige het feit dat ik achtereenvolgens:

- De achterdeur er half uit reed omdat ik in paniek (dacht dat de politie me in de smiezen had en me volgde) mijnen bocht te kort nam, en ne container raakte ( die ondingen zijn dan ook steevast ondermaats verlicht hé !!???").

- In het achteruit rijden een jong boompje omver reed nadat ik, wederom in staat van lichte paniek, wou wegmanoeuvreren van het café waar mijnen convoyeur z'n moeder meende te spotten.

- Een ander boompje frontaal had omver gereden omdat....heu....ik da eigenlijk gewoon simpelweg helmaal niet had zien staan.

 


Mijnen SUPERBOMPA kreeg hierdoor telkens nen uitbrander van formaat te verwerken van mijn Moeke, omdat zij hem er van beschuldigde méér dan waarschijnlijk daags voordien een pint teveel gedronken te hebben, waardoor hij deze schade dus telkens zelf wel zou veroorzaakt hebben !!

En dat dan bovendien nog op da lief bazeke willen steken, dat trouwens nog altijd vredig in zijn bedje lag te slapen: een schande van formaat was het, ja !!


......Nu moet u goed beseffen dat ik dit hier zit te schrijven met ne vuurrode kop, en ne fameuze knoop in mijn darmen, ZELFS na al die jaren; ik had immers nen ONGELOFELIJKEN Bompa, en diene mens verdiende da dus allerminst. (Wees gerust; het betreft hier echt geen schrijffout dat ik hun beider roepnaam telkens met een hoofdletter schrijf !)
Zoals eerder al vermeld, kwam de uiteindelijke ontknoping er de avond van de feestmarkt van 1983.

En ook het scenario hiervoor lijkt twijfelachtig misschien, doch is 100% waarheidsgetrouw !

 


Op dat bewuste evenement namelijk, had ik met een kennis besloten om eens enkele dagen van bromfiets te verwisselen.

Om één of andere duistere reden echter kreeg de knaap bij thuiskomst fameus de wind van voren van zijn moeder, met de opdracht zijn brommer sito presto te gaan recupereren.....OM DRIE UUR 'S NACHTS !!???


Omdat mijnen Bompa hen (z'n mama was meegekomen tot bij onze woning) niet kon voorthelpen, want "Dien is met zijn kameraden op stap", vond da mens er niet beter op dan naar de politie te stappen.
Een half uurtje later trommelde twee agenten m'n Bompa aldus voor den 2e keer uit zijn bed, waarop hij hen prompt beloofde "ons Frankske te gaan zoeken", want hij wist wel waar die meestal met zijn kameraden ergens uithingen.

 


Ik probeer me de situatie die daarop volgde, tot op de dag van vandaag nog steeds vruchteloos te visualiseren: dienen braven mens opent zijn garagepoort......om te ontdekken dat den otto gepikt is !!??
Vervolgens haast hij zich terug naar de voordeur; misschien zijn die agenten daar nog, en kon hij nog aangifte doen.
......Wat moet er door die mens zijne kop zijn gegaan toen hij constateerde dat de sterke arm der wet al spoorloos was.....maar hij daarentegen zijnen eigen auto langzaam de straat met gedoofde lichten zag binnen bollen.


Ikzelf weet integendeel nog HÉÉL precies wat er op dat eigenste moment door m'n gedachten flitste......" SHIT "

 

Waar ik het in Godsnaam in mijne kop haalde om de brave ziel vervolgens te begroeten met "Amaï, al zo vroeg wakker", weet ik nog steeds niet, ik steek het dan gemakshalve maar op de zenuwen !?


Om u toch nog maar eens klaar en duidelijk te schetsen wat nen onwaarschijnlijke Bompa ik toch had:

Toen ik van mijn Moeke een (vanzelfsprekend zéér terechte) ellenlange litanie te verwerken kreeg over "hoe ik dat toch in mijne kop haalde ?", en dat ik " den Bompa had laten opdraaien voor mijn stommiteiten", of "waar dat toch naar toe moest met mij; ik zou vast en zeker nog in de goot eindigen".......was het hij die mij in bescherming nam !?

Nog straffer: toen het menske er in volle colére toch nog uitzwierde " da'k er geen idee van had hoe ongelukkig hen wel maakte met al mijn stomme fratsen . " kreeg ze zelfs flink weerwerk van hem : zo hard zijn was volgens hem nergens voor nodig !!??

 


Later kwam het verhaaltje dan ook gewoon als een eerder grappige deugnietenstreek boven water op de familiefeestjes, uiteraard enkel en alleen omdat er geen slachtoffers zijn gevallen (op twee onschuldige boompje te na ).

 


Ik durf het verhaal hier dan ook pas nu volledig weergeven, omdat ik m'n bezorgdheid mijn voorbeeldfunctie als vader door zo'n beruchte verhaaltjes te hypothekeren, ondertussen stilaan af en toe een beetje mag lossen; M'n oudste zoon wordt later dit jaar reeds 24, en heeft het nest ondertussen reeds verlaten, m'n jongste zoontje...tja, da's helaas om héél andere redenen.

 


Twee jaar later is het die zelfde super Bompa die breed lachend aankondigde; "Maakt maar ineens een afspraak om uw rijbewijs te gaan halen. Ik zal u wel leren rijden: uw manoeuvres laten dus toch blijkbaar nog heel wat te wensen over hé !?"

 


Verdomme da was toch nen ongelofelijke topvent ! 

Charlie Hebdo 2

Geplaatst op 16 januari, 2015 om 2:40 Comments reacties (0)

Ik was eerst zinnens hier geen woorden meer aan vuil te maken, al was het alleen maar al voor het feit dat de berichtgeving hieromtrent onderhand eindeloos wordt, en dan meestal nog van een ongezonde dosis hypocrisie vergezeld gaat.


 

Naar aanleiding van enkele lichtjes verhitte discussies deze week echter, moet er toch nog ’t een en ’t ander van mijn hart: “Als je ’t voelt kriebelen, moet je….heu…schrijven” !?


Een eerste woordenwisseling ontspon zich eerder deze week spontaan met enkele van m’n nieuwe collega’s op het werk; eerlijk is eerlijk, hier werden de argumenten over en weer nog enigszins mits goede motivaties ondersteund.
Het 2e dispuut met nen buurman van mij gisterenavond echter, ervaarde ik …heu…. iets of wat lichtjes tenenkrullend.


Hoewel hier praktisch woord voor woord dezelfde argumentatie gebruikt werd, kon deze onverlaat ALLERMINST dezelfde motivaties als mijn collega’s aanvoeren; wegens eerdere verklaringen van dees sujet die haaks op zijn argumenten van gisteren staan, kunnen we hem hier op z’n zachtst gesproken van een milde vorm van eerder vermelde hypocrisie verdenken …….yeah right, hypocriet in’t kwadraat eerder.
Er werd in deze redetwist in verband met heel de “Charlie Hebdo hetze” op een bepaald moment geopperd dat “ze het toch wel allemaal zelf gezocht hadden uiteindelijk !” ……!!!???


Omdat ik het op dat moment even in Keulen hoorde donderen, en ondanks dat mijn bijhorende gezichtsuitdrukking op dat moment nochtans waarschijnlijk een open boek moet geweest zijn, werd er nog luchtig in de zelfde trant stellingen verkondigd zoals “Ze beledigen hiermee tenslotte een ganse geloofsgemeenschap”, of wat dacht u van “ze wisten best dat de profeet Mohammed nooit mag afgebeeld worden”, of last but not least “ze moeten nu niet verschieten; dat ze vroeg of laat zo’n reactie mochten verwachten is volstrekt normaal “


 

Kijk, op dergelijke momenten voel ik het dermate kriebelen, dat de enige zin die op dat moment door m’n hersenpan galmt de slagzin van mijn toekomstige handtatoeage is “NI IMPULSIEF DE VYLDER, NI IMPULSIEF DE VYLDER, NI…..”
Enfin, na een herhaling of vijfhonderd zakt mijnen hartslag dan toch meestal terug onder de honderdvijftig, denk ik er meestal nog net op tijd aan om het schuim terug van mijn mond te vegen, en maakt er doorgaans wel één of andere omstaander mij er discreet op attent dat mijn broek op m’n enkels hangt !!
( http://www.onderwoorden.nl/intensiveringen/daar_zakt_mijn_broek_van_af/ )


Maar laat ik VOORAL eerst nog eens klaar en duidelijk stellen, dat deze hele affaire totaal niks te maken heeft met een eventueel gebrek aan goede smaak; of men de bewuste cartoons nu top dan wel wansmakelijk vindt, doet verdorie toch helemaal niets ter zake !?


Het gaat er in tegendeel wel om dat wanneer ik ne Kalashnikov in mijne smoel geduwd krijg, omdat ik gelachen heb met een figuur die een even grote geloofwaardigheidfactor heeft als de tandenfee (sorry Mikeske) of de zogezegde maanlanding, ik dat m.i. toch een ietsepietsie moreel onverantwoord vind dergelijke actie te pardonneren met ne simpele “deze reactie had je nu toch kunnen verwachten misschien”…….heu….ja; ergens in het regenwoud midden donker Afrika bij één of andere stam kannibalen, waar ik net tegen het opperhoofd z’n been gepist heb misschien!?


 

Of wat van die eerste stelling ivm het beledigen van een ganse geloofgemeenschap ?
Wel ik herinner me toch levendig verschillende gelegenheden, waar ik te midden christelijke drinkebroers, met de regelmaat van de klok schunnige grappen ivm God/Jesus/de paus in de groep zwierde, al dan niet lichtjes onder de invloed/bedwelmd.
Nochtans……nog geen waterpistool kwam er toen aan te pas, integendeel; meestal kreeg ik dan nog een pint aangeboden in ruil voor nog een mop.


Je moet trouwens maar eens nagaan dat ELKE grap, uiteindelijk wel een bepaalde persoon of groep in een slecht daglicht stelt; zowel bestaande mensen (zoals politici, b.v.’s, sportlui, gehandicapten, pastoors, etc…;) als fictieve figuren (Mohammed, kabouters, den aartsengel of den duivel, sinterk……heu …..oeps)

 


DUSSSSSS…als we de lijn hier zouden doortrekken, kan iedereen vanaf nu beter gewapend rondlopen, en eindigt een gezellig avondje café met de vrienden, geheid telkens met een bloedbad ?
Trouwens; op bepaald moment suggereerde ik in dit debat, dat deze idiote redenering dan tenslotte voor alle geloofsovertuigingen door te trekken valt…….de perfecte timing om hier EINDELIJK uit de kast te komen !!


Ikzelf ben er namelijk al verschillende jaren heilig van overtuigd dat wij door buitenaardse wezens op deze planeet gedropt zijn, en Zijn Heiligheid Darth Vader de enige echte ultieme opperGod is !

Momenteel ben ik nog wel naarstig op zoek naar volgelingen, maar ik verwittig u allen al graag reeds lang bij voorbaat; als de heer Lucas het ooit nog eens in zijnen bol haalt een, trouwens totaal overbodige, sequel te overwegen…………is de bioscoop DE te mijden plaats !
Ik zal mijn discipelen aldan namelijk zonder enige schroom massaal richting Kinepolis sturen met ne gigantische voorraad Molotovcocktails; Zijne Eminentie mag namelijk ZEKERRRRRR nooit of te nimmer afgebeeld worden !!!!! (Of dacht ge dattem dien potsierlijke helm voor z’n plezier draagt misschien !!???)

 


Nee, het is ondertussen toch al wel meermaals en onomstotelijk bewezen dat lachen je gezondheid zéér positief bevordert.

Dus als je problemen hebt met de humor van bepaalde boekjes/magazines ; LEES ZE NIET !,… met de grappen van nen bepaalde cabaretier; BLIJF GEWOON THUIS ! ,….met een tv programma dat niet strookt met uw morele waarden ; ZAP SIMPELWEG NAAR EEN ANDER KANAAL ! ,….met één (of meerdere) van mijn moppen in’t café die je flauw/beledigend/irritant/afgezaagd/stom vindt ; STOP MET MIJ TELKENS PINTEN TE TRAKTEREN

 

 

 

Perceptie?????????.?

Geplaatst op 13 januari, 2015 om 2:45 Comments reacties (2)


Het was nu enkel nog wachten op de strafmaat.

 

Zes weken had het volledige proces geduurd.

Nu moest de man die meer dan twintig doden, in drie aanslagen, op zijn geweten had, enkel nog gelaten zijn uiteindelijke verdict aanhoren .

Nu ja , “gelaten”….?

Er was tijdens deze ganse periode niet één enkele moment geweest, dat men hem ooit kon betrappen op een moment van zwakte.

Integendeel hoorde hij steevast alle vernietigende getuigenissen ten zijnen laste fier, rechtopstaand en met opgeheven hoofd aan !

Zijn slachtoffers waren in zijn ogen immers slechts ongelovigen, en dus minderwaardige honden, als ware het ongedierte dat het verdiende als dusdanig vertrappeld te worden.

 

Hij was er nog steeds ten stelligste van overtuigd dat hij volgens z’n geloofsovertuiging handelde, en dus ook bereid als martelaar te sterven, indien het allerzwaarste vonnis hem ten beurt zou vallen; Hier in het zuiden van de Verenigde Staten, was de doodstaf immers nog steeds een regelmatig uitgesproken straf, EN werd deze dan ook op geregelde tijdstippen consequent uitgevoerd !

Zeker wanneer het, zoals in deze zaak, over meervoudige daden ging, was dergelijke vordering een min of meer te verwachten eis.

 

Nochtans bleek de oorspronkelijke aanklacht, om hem tevens te veroordelen voor “terroristische aanslagen”, toch net iets te hoog gegrepen door de openbare aanklager; De gehaaide EN BEHOORLIJK INDRUKWEKKENDE groep advocaten van de verdediging, had deze stelling zonder al te veel moeite al op het eerste uur, van de allereerste procesdag van tafel geveegd.

Volgens hen viseerde hun cliënt geen bevolkingsgroep, doch zorgvuldig uitgekozen individuen, en kon hier bijgevolg nooit sprake zijn van terroristische motieven…….dit werd als dusdanig door de rechtbank dan ook niet weerhouden.

Nochtans waren de overgebleven EN bewezen aanklachten, normaal nog méér dan voldoende om hem een enkel ticket richting death row te bezorgen; vooral het feit dat tussen de slachtoffers drie kleine kinderen te betreuren vielen, zou door deze rechter als bijzonder verzwarend ervaren moeten doorwegen.

Het was immers ook net dat stuk in het proces, dat de voltallige jury hem over de ganse lijn unaniem schuldig deed verklaren !

Vooral dan zeker het feit dat hij ook bij het tonen van de gruwelijke foto’s van zijn misdaden, en bij het tentoonspreiden van het overige bewijsmateriaal, hij de familie van de slachtoffers met een zekere minachtende, en totaal misplaatste, trotse “air” strak in de ogen bleef kijken, deed menigeen jurylid uit pure afkeer kokhalzen.

 

Met welke monsterlijk opvattingen werden zo’n individuen gedurende hun jeugd toch in Godsnaam geïndoctrineerd, dat ze jaren later tot zo’n harteloze monsters konden uitgroeien ?

Het weze gezegd; deze massaal aanwezige naasten, en zeker niet in’t minst de familieleden van de slachtoffers van z’n allereerste aanslag, waren gedurende deze ganse helse periode, steeds een toonbeeld van waardigheid gebleven.

Voor hen zou het uiteindelijke vonnis zelfs weinig of geen verschil maken; er bestond immers toch geen strafmaat waarmee ze hun geliefden ooit zouden kunnen terug krijgen ….!?

Het allerbelangrijkste was dat zo iemand NOOIT OF TE NIMMER meer in de maatschappij zou kunnen terugkeren.

Het enige waar menigeen van de aanwezigen zich wel aan stoorde, is’t feit dat de organisatie achter zo’n misdadiger, die hem hier dus trouwens mits buitensporige financiële steun van een imposante verdediging deed bijstaan, niet in één adem mee kon aangeklaagd worden.

Het was voor hen allen uiteraard al lang overduidelijk, dat deze onverlaat slecht een kleine pion was, in een ziekelijk georganiseerd gigantisch groot genootschap !?

 

De openbare aanklager had gedurende deze weken trouwens meermaals toespelingen gemaakt, op het laffe karakter van dergelijke verenigingen; ondanks dat zij steevast, volgens hun eigen verklaringen, streden in naam van hun geloofsovertuiging, EN met het recht zogezegd aan hun zijde, gebeurde dit dan toch wel steeds gemaskerd…..!???

En hoe verwerpelijk het wel was, nu ze er één ongemaskerd voor het hoogste tribunaal konden brengen, de kerel overduidelijk geen greintje medeleven, noch spijt toonde.

Voor deze afstotelijke houding werd hij door zijn geheimzinnige strijdmakkers waarschijnlijk zelfs eerder de hemel in geprezen.

 

Het is slechts op het allerlaatste moment, toen de rechter hem z’n uiteindelijke vonnis voorlas, dat man dan toch leek in te storten: “ACHTMAAL LEVENSLANG” !!

Hij zou dus niet als martelaar sterven, maar tot aan het eind zijn miserabele leventje, zijn dagen slijten in een donkere cel van twee bij twee.

 

NOOIT zou hij nog kunnen strijden voor zijn overtuigingen;

NOOIT zou hij z’n illustere strijdmakkers nog kunnen steunen in hun eeuwige campagne tegen hun onzichtbare vijanden.

NOOIT zou hij met z’n partners in crime nog bij hun immense kampvuren hun strijdliederen uit volle borst ten berde kunnen brengen.

NOOIT zou hij nog een kerkelijke dienst kunnen leiden in zijn OOOOO zo geliefde parochie, waar diezelfde gemeenschap met een immens litteken op hun ziel achterbleef, nu hun OOOOOOO zo geliefde dominee uiteindelijk ontmaskerd bleek als een prominent lid van de OOOOOOO zo immens gevreesde ku klux klan ……….

 

 

 

 

Kernwoorden

Geplaatst op 12 januari, 2015 om 0:10 Comments reacties (3)


Op m’n vraag waarom hun “S.E.O.” (Search Engine Optimizer) z’n werk blijkbaar niet naar behoren deed, antwoordde de lieve Nederlandse helpdeskjuffrouw; “Nouw meneejr, volges mij komtet omdat u cheen bedrijfwebsaite wil maaken, maar enkel ferhaaltjse wil publiceeren…….maar’k fraachet effe aan me collechaa….”

“….heu….ok “ (3’ “für Elise” http://youtu.be/_mVW8tgGY_w ) “SOOOO meneejr, danku foor het wache; volges me colleechaa, mot u zoveel mogelek ‘kiejwords’ gebruike, dan find Choochel u fast en seker snel teruch op de duuur, seker weeten !!”

“Tja, maar daar ik hier gewoon een site wil maken met wat onzinnige verhaaltjes, is dit toch misschien niet zo onmiddellijk voor de hand liggend juffrouw ? Bestaat er toch geen simpelere methode om m’n site iets of wat in de ranking te laten stijgen ?”

“Nauw, chelooft u me colleechaa nou toch maar hoor, ’t is een echte bink op het internet ! Ik kijk effe met u mee meneer; u kan misschien toch een ferhaaltje maken met uw kiejwords”

“….heu…..?”

“Nauw, befoorbeelt ‘ferhaaltjes’ , en ‘leuk’, of ‘leuke ferhaaltjes’ en ‘blog’ ? Of befoordeeld ‘leuke blog’ of ‘fijne blog’ en wat dachu van ‘leuke cursiefjes’ ?”

“Tja…. Misschien….”

“NEEEEEE, SEEKER weten hoor; das geheid succes ! En o ja, omdat u fast en seker ook hier in Nederland wat lezertjes souw wille, foecht u er vast “chratis’ en choedkoop’ aan toe !”

 

Toen volgde een schaterlach, die ik met de beste wil van de wereld hier niet fonetisch zou kunnen weergeven, maar als ik u zeg dat ik vermoedelijk al enkel uren acute tinnitus heb, kan u er zich ongetwijfeld een beeld bij vormen !?


 

Omdat ik fan ben van’t motto “baat het niet, dan schaadt het niet”, ENNNN omdat het echt wel een hele lieve dame was, ENNN omdat mijnen bompa altijd zei “ge moet de koe bij de horens vatten”…….…..here go’s nothing

 

O ja: en tenslotte wist ze me ook nog te vertellen dat ik die bewuste woorden (verhaaltjesleuk - leuke verhaaltjes – blogleuke blog fijne blogcursiefjesleuke cursiefjesgratisgoedkoopspannend ) niet zomaar achter elkaar ne keer of 500 mocht publiceren, omdat Google je dan naar de allerlaatste plaats degradeert; staat blijkbaar klaar en duidelijk in hun gebruiksovereenkomst……?

 

Tja, dan zal er niks anders opzitten dan de woorden “verhaaltjesleuk - leuke verhaaltjes blog leuke blogfijne blogcursiefjesleuke cursiefjesgratisgoedkoopspannend” in één of ander debiel…..verhaaltje ( :-p ) te weven zeker ?

 

Ik zou nu ECHT stoppen met lezen, want de termen “verhaaltjes leuk - leuke verhaaltjesblog leuke blogfijne blogcursiefjesleuke cursiefjesgratisgoedkoopspannend “ gaan hier nu WREED overdreven dikwijls de revue passeren in dit belachelijk stom….juist ja….cursiefje !?

 

 

verhaaltjes leuk - leuke verhaaltjes blogleuke blogfijne blogcursiefjesleuke cursiefjesgratis goedkoop -spannend”……bwa, omdat we nu toch bezig zijn, gooien we ‘column’, ‘tekst(jes)’ en ‘grappig’ ook nog mee in’t vuur.

 

Ok, eerst en vooral, NOGMAALS: don’t shoot the messenger, dit wordt méér dan waarschijnlijk niet echt een leuk verhaal….HEY, da waren d’r al twee voor de prijs van één….. !?

Maar…hoe begin je nu in GODSNAAM aan een verhaal of een cursiefje zonder de normaal meer voor de hand liggende tekst van een column of een blog ?

Wanneer ik doorgaans aan een leuke blog of een grappig cursiefje begin te schrijven, heb ik meestal al een verhaal in’t achterhoofd waar ik dan meestal wel een ,min of meer, leuke/fijne column uit kan boetseren. 


Bewijst maar EENS te meer weeral dat goedkoop, niet perse GOEDkoop is blijkbaar; omdat ik voor de gratis versie van hun blog koos, vindt Vistaprint blijkbaar geen ander alternatief, dan mij hier een belachelijk verhaaltje over ‘leuke cursiefjes’ en ‘fijne blogjes’ te laten neerpennen.

Uiteraard best wel hypocriet natuurlijk; omdat volgens hun visie hun goedkope versie van de, overigens zéér leuke, blog véél makkelijker “up te ranken” zou blijken tegenover deze gratis editie. Daarom dragen ze hun cliënten dan maar op, zelf leuke tekstjes te verzinnen, zodat deze laatste dus eigenlijk hun werk aan’t doen zijn………GRATIS EN VOOR NIKS……….leuk is anders, trouwens HÉÉL goedkoop noem ik da !!!!!????? 

Hoe dan ook, terug naar ons verhaal…. hoe moet ik hier nu een leuk tekstje verzinnen, zonder met het schaamrood te moeten toegeven dat dit boven m’n petje gegrepen is…. ?
Ik zou kunnen op zoek gaan naar gratis citaten en gezegden, maar enkel de trefwoorden ‘gratis’ , ‘goedkoop’ en ‘verhaal’ scoren een enkele keer; “Goedkoop is duurkoop”, een voor de…heu…..,iets of wat goedkoop, hand liggend NEDERLANDS gezegde ! :)


Dan had je er nog ééntje van de Heer A.Einstein himself ; “Soms betaal je het meest voor dingen die gratis zijn”.
Zo ook de elf jaar jongere, en honderdentien IQ punten lager scorende, Groucho Marx ; “Als je dit verhaal al eerder hebt gehoord, hou me niet tegen, want ik hoor het graag nog eens.”
Een véél…nou ja….goedkoper citaat kregen we jaren later gratis door de strot geramd van die, blijkbaar dus bijwijlen grappige, rondborstige deerne : “Je zou versteld staan als je wist hoeveel het kost om er zo goedkoop uit te zien.” (D.Parton)

Uiteindelijk kwamen de 2 meest ernstige van een onbekend auteur “Geluk is niet goedkoop… Het is gelukkig nog altijd gratis.” , en van de Britse romanschrijver, David Herbert Lawrence: “Vertrouw nooit de verteller, vertrouw het verhaal.”


 

Nee, laten we het verhaal van de citaten maar best links liggen, en ev. gebruik maken van een ander fijn alternatief; de zgn. ‘combinatiewoorden’.


Ik zou zo bv. kunnen stellen dat ik betreffende slagwoorden in dit tekstje hier aan’t ‘cursiveren’ ben ? (nee, er is niks mis met uw scherm; die telde maar half)
HÉÉL goedkoop wordt het natuurlijk wanneer ik in m’n verhaaltje bv. zou schrijven dat ik “op teletekst op zoek zou gaan naar de tekstschrijver van een bekende songtekst”.

 

Omdat m’n inspiratie ondertussen toch al MINSTENS EEN HALF UUR met de noorderzon volledig verdwenen is, stop ik er best NU mee:

Besef namelijk ook wel ten volle dat m’n enig overgebleven inval ivm de verklaring dat leukemie eigenlijk een kanker is van leukocyten, heel deze tekst anders meer als een griezelverhaal zou doen eindigen.

 

 

Je suis Charlie

Geplaatst op 9 januari, 2015 om 0:45 Comments reacties (1)

                                                                    

Het spreekt hopelijk voor zich dat ik hier liever wat lichtjes debiele, infantiele nonsens neerpen, maar de huidige situatie houdt me, net als zovelen, dermate in de ban, dat ik een topic hierover op z'n minst m'n morele plicht vond.
De terreuraanslagen in Parijs laten niemand onberoerd, en de reacties op deze gruweldaad geven ook ditmaal het internet blijkbaar een ongekende boost.

 


Nochtans, eens ik de eerste emoties liet luwen en er dieper over nadacht, kwam ik steeds op't zelfde eindpunt: "waarom eigenlijk?"
Ik bedoel maar, zonder ook maar ÉÉN HALVE PROCENT deze horror te willen minimaliseren, stel ik me toch enkele dingen in vraag.

 


Het eerste voor de hand liggende is't feit dat dit de massa dermate heeft geschokt, dat de haat- en wraakreacties op de diverse fora allerminst uit de lucht gegrepen zijn, nochtans: als dergelijke wandaden tegen de mensheid worden uitgevoerd om de gemoederen op te hitsen (zoals praktisch alle specialisten het ondertussen wel eens zijn), spelen we dan deze terroristen niet 100% in de kaart door ons hierin te laten meeslepen ?


Zijn we op dat eigenste moment niet gedegradeerd tot slechts willoze marionetten, die EXACT alles minutieus uitvoeren wat de poppenspelers eigenlijk van ons verwachten ?
Mij zou het bv. veel verstandiger lijken om, qua tegenaanval, massaal te tonen dat dergelijke wreedheden dan misschien wel een onuitwisbare indruk achterlaten, maar wij tevens unaniem demonstreren dat we ons niet zomaar laten intimideren !?


Ikzelf bv. ben zinnens (voorlopig) elke dag een andere Charlie Hebdo cartoon als profielfoto te publiceren, enerzijds vanzelfsprekend uit pure solidariteit, maar anderzijds ook om het signaal te sturen dat ze NOOIT OF TE NIMMER onze meningsvrijheid zullen/kunnen inperken !?


Het lijkt me in alle omstandigheden zowiezo stukken efficiënter de tegenstander te tonen dat je NIET IN'T MINST onder de indruk bent van z'n eisen, ipv je als een willoos slachtoffer te laten meevoeren in zijn misselijk georchestreerde strategie.

 


Let wel, buiten dit alles blijf ik nog met een prangende vraag op m'n lever achter.

Deze aanslag waarbij 12 slachtoffers te betreuren vielen heeft een dermate impact op de mensheid, dat de 'stille wakes', 'minuten van stilte' en alle andere mogelijke steunbetuigingen wereldwijd ondertussen ( overigens zéér terecht) ontelbaar verspreid zijn.

Nochtans zijn er momenteel nog talloze strijdtonelen waarbij op DAGELIJKSE basis minstens EEN DUIZENDVOUD aan getroffenen te betreuren valt !

Kleine greep uit het aantal conflicten die tot op de dag van vandaag nog onnoemelijk veel slachtoffers eisen, de één al gruwelijker dan de andere;

Irak, Oekraïne, Somalië, Syrië, Jemen, Nigerdelta, Waziristan (Pakistan), Ivoorkust, enz., enz.


Hoe komt het dat nauwelijks 10% van deze conflicten het (af en toe) vermelden in de verschillende verslaggeving waard zijn, waarbij er nu minder dan 0,01% aan slachtoffers vallen in onze achtertuin, plots de halve planeet steigert !?

Het meest voor de hand liggende antwoord, zat dus inderdaad al in voorgaande stelling hé; het komt plots wel allemaal héél dichtbij nu !?

 


Maar een vraagstuk dat me al oneindig véél langer in de ban houdt, is het feit dat één bevolkingsgroep een andere bevolkingsgroep wil pijn doen, omdat deze laatste niet gelooft in iets of iemand (of een andere 'iets of iemand') die nog NOOIT iemand gezien heeft, allerminst OOIT gehoord heeft, maar die blijkbaar altijd wel enkele uitverkorene vertegenwoordigers heeft, die vanop hun spreekgestoelte orakelen dat zij WEL kunnen communiceren met deze oppersmurf, en dan maar ineens in één adem iedereen een levensfilosofie opleggen, die blijkbaar op het einde van de rit toch op alle manieren naar eigen believen mag geïnterpreteerd worden !


Let op, hierin hebben ze dus wel degelijk allemaal de boter op't hoofd zenne, Christendom, Islam, Hindoeïsme, Jodendom, Boeddhisme (hoewel deze nog't voordeel van de twijfel krijgt), Satanisme, Taoïsme, getuigen van Jehova, Vishnoe, enz., enz.; allen beweren ze hun ultieme levensfilosofie aan de rest van de mensheid te moeten opleggen......


Het zal wel weer aan het twijfelachtig IQ van uw ondergetekende liggen, maar de meeste figuranten in Star Trek leken toch me stukken geloofwaardiger


 

 

 

 

 

 

 

 

Benidorm

Geplaatst op 8 januari, 2015 om 0:45 Comments reacties (4)

                                                                 

 
Benidorm, oftewel "het verhaal van de superkoffie"


De tragedie van de reis werd waarschijnlijk al tijdens het bustransport van de luchthaven naar het hotel min of meer aangekondigd; Toen de blauwharige wulpse deernen achter ons zich al luidkeels begonnen te verlekkeren op de (mogelijke) aanwezigheid van "de Pablo"op het terras van "el playa del torro" op de ..heu...tja, playa dus.

 

Eenmaal aangekomen aan't hotel bleek al snel dat een blindelings vertrouwen stellen in sites zoals “zoover.nl” bijwijlen misschien ook ietwa naïef is; bepaalde afleveringen van “Fawlty Towers” speelden zich hier namelijk i.r.l. af !!

Bovendien; de “kamer met zeezicht” was in de letterlijke zin van het woord ook niet helemààl gelogen, want als ik op ne stoel ging staan, en ik keek in de weerspiegeling van het enorme reclamebord naast het GIGANTISCH hotel over ons, kon ik overduidelijk iets met een azuurblauwe schijn waarnemen, wat volgens mijn vergelijking met “Google Maps” haast niks anders kon zijn dan de Middelandse zee…….of nen gigantische azuurblauwe muur natuurlijk ?

De aanwezigheid van de beloofde airco konden we eveneens met geen mogelijkheid ontkennen, aangezien die motor nen decibel of tachtig met zich meebracht, maar telkens we de daar bijhorende thermostaat onder de 22° C graden zetten, kwam er een vreemdsoortige damp uit die roostertjes, die ons dan maar snel deed besluiten dat het verstandiger (EN veiliger) zou wezen er tijdelijk ne goedkope ventilator ter plaatse te zetten.

 

Buiten het feit dat ze hier aan de receptie blijkbaar alleen Spaans, en dialect Spaans spreken, en het feit dat de 2 aanwezige miniatuurliften een eigen leven leiden (best griezelig hoor), kunnen we het gastronomische...heu....falen niet echt negeren: ik wil me er gerust bij neerleggen dat ze hun vis, vlees en kip allemaal in dezelfde bak frituren, wil het zelfs nog door de vingers zien dat het zand nog aan de groenten hangt, zelfs het feit dat ik mijn broodje moest openen mits gebruik van hamer en beitel wou ik verzwijgen, maar als de “maïtre” (sic) mijn klacht niet aanvaard ivm de kip die mijns inziens niet echt “á point” was, terwijl het beest nota bene van mijn bord weggelopen was, kan/mag ik mijn oplopende frustratie niet meer onderdrukken me dunkt !?

 

Tijdens de wandeling naar mijn papa, werden we vervolgens massaal getrakteerd op het typisch Benidorm-publiek: een kleurrijke mengelmoes van tot de oren getatoeëerde , gepiercete, zuipende, zwalpende, vuilbekkende, vechtende en kotsende bende gepensioneerden aan de ene kant, en enkele duizenden op elektrische scooters rondscheurende overgeparfumeerde Duitsers en Britten aan de andere kant…….of was het andersom ?

 

Enfin: van al dit bovenstaande mocht ik toch maar enkele uren genieten, aangezien ik de volgende 48u alle hoeken van mijn hotelkamer nader mocht onderzoeken, in’t aangename gezelschap van mijne makker “señor Influenza”, wat op zich dan ook weer een unieke belevenis bleek: aangezien de muren hier van geperst karton zijn, kan ik u vanaf nu bij deze officieel uit eerste hand meedelen dat het gemiddeld toiletbezoek met de jaren steeds gecompliceerder blijkt te worden, dat deze bevolkingsgroep bij het…heu…bedrijven van de liefde, er (al dan niet noodgedwongen) niet alleen véél meer tijd voor neemt, maar recht evenredig met de stijging van hun leeftijd hierbij percentueel ook véél meer decibels produceren !?

Da Duits menske van hiernaast kwam ik vanmorgen nog tegen op de gang met haren rollator, maar deze middag zijn een paar oordoppen in combinatie met een dubbel hoofdkussen nog BIJLANGE niet afdoend om die haar genotskreten te onderdrukken, en de Duitse termen die ze daar bij uitbrulde meen ik me nog vaag te herinneren uit de film “Ilsa De Wolvin”…….waar ik ooit…heu louter toevallig IN MIJN PUBERTEIT eens een fragment uit zag; moest da mijn bomma zijn, die kon hare mond gelijk ne keer of vijf met een stuk zeep gaan uitwassen !!

 

Ik wou eerst ook nog een ietwa sarcastisch stuk inlassen ivm het optreden van de plaatselijke "Davidos Copperfieldos” waarvan ik de meeste trukken meende te herkennen van “www:gratisgoocheltrukkenvoorspaanseentertainers.com”, maar als ik u vertel dat mijn lieftallige wederhelft op bewuste avond uit plaatsvervangende schaamte geen 2e koffie meer durfde te bestellen, wordt één en ander u waarschijnlijk al wel duidelijk ?

MAARRRR: we zijn nog maar in den helft, en mijne papa is gelukkig !!!!

 

En, o ja : ze hebben hier SU-PERkoffie !!!!!!

 

Nieuwe ploeg

Geplaatst op 7 januari, 2015 om 0:45 Comments reacties (0)

M'n eerste nacht in een nieuwe ploeg……weeral !?
Omdat dit de tweede overplaatsing is in evenveel jaren, en de zesde in m'n ganse "carrière"(sic), zou ne mens verwachten dattem da toch stilaan gewoon wordt niwaar ?Nu, voor een stuk klopt dat wel hoor; na 24 jaar elkaar op hetzelfde bedrijf aflossen, zijn deze mensen uiteraard geen volkomen onbekenden meer, maar het voelt toch telkens een beetje alsof men plots uit z'n "roots" weggerukt wordt.
Maar vooral spookt dan op den duur constant de vraag door je hoofd ; "waarom" ?Kijk, nauwelijks 2 jaar geleden, moest mocht ik bij onzen groten baas op de koffie, waarbij deze me NET niet genoeg bewierookte om hem van romantische gevoelens jegens uw dierbare te verdachten; dat "mijn ziekteverzuim" van de laatste jaren, en dit in fel contrast met hun eerdere verwachtingen "haast onverklaarbaar laag" bleek.
Dat hij m'n werklust zeer hoog inschatte, dat hij een daarbij horende positieve instelling ten zeerste waardeerde, enz…


 
Nu, wanneer de brave ziel daarbij op bepaald moment, weliswaar in volle euforie zijnde, mijn fysieke eigenschappen begon te adoreren, had bij iemand met enige homofobe attitude misschien (onterechte ?) belletjes doen rinkelen, maar ik interpreteerde het toen meer als een blijk van 's mans goede smaak.


 
Toegegeven; het knuffelgedeelte leek me in eerste instantie nog enigszins verantwoordbaar vanwege, en ik citeer "in mijn geloofsgemeenschap een eerder traditionele gewoonte bij dergelijke peptalks", maar dat daarbij zo nodig ook nog vol op de mond dient gekust te worden vind ik toch nergens terug op Wikipedia zenne, laat staan het zgn ‘French kissing' !!? ( trouwens; diezelfde Wiki maakt helemaal NERGENS gewaag van een "Joodsorthodoxesublimatistischeanalyse"-religie !??)
......tja........een hele lieve, doch zéér excentrieke man toch mijn gedacht !??
(Hey, ik ben er hier maar een beetje mee aan't zwanzen zulle mensen: Er was immers HELEMAAL geen sprake van koffie, kreeg enkel een bekertje water van't machien)Hoe dan ook; nauwelijks 24 maanden later moest ik dan blijkbaar toch weer noodgedwongen migreren.
Zou het dan uiteindelijk toch de lichaamshygiëne zijn die iets of wat te wensen overlaat, waardoor ze me telkens liever kwijt dan rijk zijn ?
Nochtans neem ik, tot nader order, toch elke zondag m'n bad (béétje zuinigheid ivm ons kostbare water heeft nog nooit iemand geschaad), en wanneer ik nog maar het minste vermoeden heb een beginnend "odeurtje" te ontwikkelen, gebruik ik steeds preventief een, trouwens door onszelf gefabriceerde, "Baygon-deo".


 
Heeft het dan mogelijkerwijs toch misschien eerder met mijn vakbekwaamheid, of veeleer een gemis daaraan, te maken ?
Het is namelijk inderdaad wel zo dat ik de, blijkbaar voor mij alhier persoonlijk uitgevonden, eeuwige oneliner "zet u G*dverd*mme op dien stoel, en blijf OVERAL met uw f*kken af !" de laatsten tijd af en toe al es flink met de voeten heb getreden (weliswaar wel stiekem achter ieders rug om)?
Je moet hierin begrijpen dat zo'n flikkerende, twinkelende, en bijwijlen dansende lichtjes, op ondergetekende een enigszins betoverend hypnotiserend effect hebben, waarbij deze sukkelaar, als't ware aangestuwd door één of andere hogere macht, GEDWONGEN wordt om als ne gek aan al die knopkes te gaan draaien !!!!


 
Waar dan desalniettemin steeds al die heisa weer voor nodig blijkt, is me tot op heden toch nog steeds min of meer een raadsel zulle; er is de laatsten tijd geen nauwelijks nog ambulance, brandweer of enig ander interventiedienst aan te pas gekomen.
Bovendien; meestal is alles binnen de week weer terug gerepareerd en/of opgestart !!!?
Oké, m'n obligate grapjes kunnen hierbij dan evenwel soms als ongepast of zelfs misplaatst gedefinieerd worden; "Kijk mannen, vuurwerk midden oktober !" is misschien niet de allerverstandigste opmerking, als er op dat eigenste moment nog zes man vermist wordt, of bij "Den Duits valt precies terug binnen" had ik waarschijnlijk ook beter eerst tot 10 geteld, gezien onze werkgever……juist ja.


 
Neen, volgens mij heeft het allemaal meer met mijn vermeend medicatie (mis- ?) gebruik te maken.
Blijkbaar zijn de collega's die heel den dag door stemmen horen, op't moment van dit schrijven, hier toch nog serieus in de minderheid !??
Dit kwam onlangs trouwens nog eens overduidelijk aan't licht toen ik onzen baas om een dringende interventie verzocht, om te komen bemiddelen in een discussie met enkele onverlaten, die ZWAAR uit de hand dreigde te lopen.
Dat hij uiteindelijk in zijn verslag ZIJN interpretatie van de feiten zo nodig in koeien van rode drukletters diende te plaatsen, ivm ZIJN relaas als zou uw nederige dienaar, en ik citeer "ziedend, roepend, brullend en tierend !" tegen VOOR HEM onzichtbare tegenstanders aantrof, kan ik hem tot op den dag van vandaag (nog) niet vergeven !!??


 
Volgens onze eigenste bedrijfsarts echter, is het vooral het feit dat ik de desbetreffende medicatie willen nillens aankoop bij de, hier in Borgerhout alom tegenwoordige, straathoekapothekers (evolutie hou je dus ECHT niet meer tegen hé !?), voor een groot deel verantwoordelijk betreffende de verscheidenheid aan neveneffecten.
Vooral het eeuwig terugkerende fenomeen van black-outs en extreem geheugenverlies, is volgens hem hierin zeker niet zonder enig gevaar !??


 
Hoe dan ook; nauwelijks 24 maanden later moest ik dan blijkbaar toch weer noodgedwongen migreren.
Zou het dan uiteindelijk toch de lichaamshygiëne zijn d…..heu..
ANYHOW;
Ik moet me dringend terug beginnen te concentreren dmv het LUID citeren van mijn relaxerende mantra's, want de lichtjes beginnen me hier wederom massaal aan te roepen !!!?


 
Je zou dit echt zelf eens moeten aanschouwen; a ZOOOOOOO mooi, al die flikkerende, knipperende en twinkelende bonte en veelkleurige lichtjes en lampjes, die me met hun schattige gibberende en schaterlachende kinderstemmetjes roepen, wablief; AANZINGEN, hun te volgen !!?
Bovendien word ik nu plots een zéér sterke zwavel- en lavendelgeur gewaar, en dat is't signaal van "de Grote Duistere Meester", dat ik de schermen alhier dringend dien te zegenen dmv mijn thermos met wijwater, of Hij dreigt wederom gloeiende priemen in mijn schedelpan te drijven, wat een HOOGST onaangenaam gevoel veroorzaakt, ik verzeker het u !!


 
Ik moet mijn relaas trouwens toch stilaan beëindigen nu, want de collega's willen (blijkbaar toch met een onverklaarbaar lichte dwang) dat ik onze nieuwe bedrijfsoutfit, mits m.i. toch lichtjes overdreven "Chinese vrijwilliger's"-technieken, ne keer laat aanpassen.
WELKEN IDIOOT hebben ze hier trouwens dit keer nu weer verantwoordelijk gemaakt voor de aanschaf van dergelijke miskleun; nen tenue met mouwen die op de rug geknoopt worden, daar kan je toch NOOIT of te nimmer fatsoenlijk mee werken tedoemme !!?
 

Relativeren

Geplaatst op 4 januari, 2015 om 9:25 Comments reacties (0)

Een jongen spurt de straat op……straat…..het is nauwelijks een aarden pad midden in één of andere stads- of dorpskern.


Dat het hier over een zanderige ondergrond gaat wordt overduidelijk wanneer je het omhoog ziet vliegen bij de kogelinslagen van het moordend spervuur dat al bij z’n eerste meters weerklinkt………en plots, voor ik goed en wel beseft van welk drama ik hier getuige ben, en terwijl hij met een pijnlijke grimas naar z’n borst grijpt, ……. stort het kind voor m’n ogen dodelijk neer.


Wanneer dat moment het beeld even als’t ware bevriest en het héél even muisstil wordt, voel ik m’n keel dichtgeknepen alsof ik door één of andere onzichtbare, bovennatuurlijke kracht gewurgd wordt.


Na enkele seconden echter, veert het kind terug recht om z’n sprint richting van het autowrak verder te zetten, en besef je plots dat deze knaap niet aan z’n proefstuk toe is midden al dit oorlogsgeweld ; held - sluipschutter, 1-0 !


Ogenschijnlijk binnen de nanoseconde begint het machinegeweer evenwel terug te brullen om dood en verderf te zaaien, en op datzelfde moment wordt onthuld wat z’n ware missie is; achter het autowrak schuilt een bang meisje……een vriendinnetje….z’n zusje…..?


Misschien dat niemand ooit zal vernemen wat hun verwantschap is, maar deze jonge kerel z’n heldendaad zal wel tot in de oneindigheid in mijn geheugen gegrift staan, wanneer eenmaal duidelijk wordt dat z’n zelfmoordmissie louter en alleen als doel had dit kind , dat ter dood veroordeeld was in deze onaardse gruwel, te redden : GOED beseffend dat dit z’n eigen leven waarschijnlijk ging kosten.


Op het moment dat het duidelijk is dat zij de huizenrij in veiligheid bereiken, hou ik het niet meer droog; de tranen wellen op uit pure emotie enerzijds, en uit een ongelofelijk respect voor de moed waarmee zo’n knaap z’n eigen leven zonder nadenken de schaal in gooide om dat van z’n medemens te redden.


Dit filmpje zag ik op de site van de Gazet Van Antwerpen, en werd dmv een gsm opgenomen in het oorlogsgeweld in Syrië.


En opeens…. vraag ik me af of we niet allemaal, ondergetekende op de allereerste plaats, dringend moeten relativeren ????


Ik vraag me bijvoorbeeld af hoe dit kind, OF z’n protegé, OF de omstaander die dit wist vast te leggen op z’n gsm, zou reageren als ze wisten dat één van onze belangrijkste zorg dezer dagen is, of wij hier al dan niet tot op 67 jaar moeten blijven werken ?


Dit gegeven zal misschien nog moeilijker weg te slikken zijn, als we hen bij het avondeten (of toch omstreeks het tijdstip waarop men veronderstelt wordt deze, m.i. trouwens wreed overroepen luxe, te verorberen: zij HEBBEN immers gewoonweg helemaal niks te eten) ….wij hen duidelijk maken dat naast dit onwaarschijnlijk drama, we het volgende jaar zelfs onze 2% opslag eens een keertje zouden moeten overslaan, om dat enkele bankiers ons in’t westen een IMMENSE kater hebben bezorgd; hoe moeten wij ons nu in Godsnaam een nieuwe auto gaan aanschaffen .......terwijl den deze ondertussen toch weeral een jaar of zes, zeven, oud is ?


….Hoe zegt u ? “ Wij moeten te voet minstens 2 dagen lopen om ergens drinkbaar water te vinden “ ?????


Da’s vreemd, want wij kappen dit massaal over onze hoofden ,en dit zelfs in onwaarschijnlijke hoeveelheden, om één of ander goed doel te steunen; tja, ge moet dringend leren te relativeren hé manneke, er zijn NOG mensen met problemen in de wereld Zenne !!!!!


Gisteren hoorde ik trouwens nog dat bij ons de politie in nauwe schoentjes komt te zitten, omdat ze met een matrak hadden geslagen op een betoger die hun met stenen, en andere projectielen, tot bloedens toe bekogelde !!!


Wablief…..? Tja, ik weet het wel; hier zouden ze jullie zonder pardon neerschieten, uw ouders en overige familieleden op GRUWELIJKE wijze vermoorden, nadat ze eerst de vrouwelijk leden van’t gezin zoals je zusje en je mama, voor je ogen verkrachten…..maar dat verhelpt onze problemen geenszins hoor jongen !


Tja….. jullie nadeel is natuurlijk dat de andere partij hier ook geen alternatief is, want die doen exact hetzelfde……..omdat je volgens hen niet gelovig genoeg bent volgens hun normen…..dus veel opties blijven er misschien niet over hé !????


Toegegeven, da’s inderdaad wel sneu.

Maar even terug naar mijn problemen hé meneer den egoïst; wij geraken er thuis bijvoorbeeld helemaal niet uit of 'zwarte piet' nu eigenlijk een racistisch symbool is of niet !?


Ik bedoel maar; oké, het gaat hier inderdaad wel over een eeuwenoud kinderfeest, maar in de hedendaagse gedachtegang, kan je toch niet voorzichtig genoeg zijn hoor.

Dit zijn ECHT wel problemen waarover we DRINGEND één of andere volksraad moeten inroepen; in ons buurland bijvoorbeeld, lopen de hulpjes van de goedbrave man momenteel zelfs al gewapend, omdat ze ondertussen de ene (doods)bedreiging na de andere krijgen te incasseren ! Dus één en ander zou toch A.S.A.P. in een wettelijk kader moeten gegoten worden, want het …heu….KINDERfeest kondigt zich weldra weeral aan !!?


Hoe bedoel je ? …..Nog NOOIT speelgoed gekregen…..? Maar ik zag je toch net met stenen gooien……….en gisteren zaten jullie nog samen in het autowrak te spelen, …..waar ze 5’ later weliswaar een granaat naartoe schoten……….?


Tja…..je kan niet alles willen m’n jongen.

Zo zag ik onlangs nog een reportage over kinderen in’t Midden-Oosten.

Deze kleuters/peuters/baby’s werden, soms zelfs al van bij de geboorte, van bij hun moeders weggerukt !


Ook hier worden de moedertjes, eventueel samen met de overige gezinsleden, vaak op gruwelijke wijze omgebracht, omdat hun kroost dan zo kon opgevoed worden als slaafjes en/of seksspeeltjes……..sommige van deze koters werden trouwens ook wel gewoon uit pure miserie door hun ouders verhandeld hoor …… die hadden dus het OOK niet altijd gemakkelijk hé kereltje !!!??


Akkoord, die zullen momenteel misschien ook niet heel begripvol reageren als ze te horen krijgen dat één van onze andere voornaamste kopzorgen is, dat de afschaffing van ons “eindeloze werkloosheidsuitkering zonder tegenprestatie” mogelijks wordt beperkt in tijd…… of nog erger; de maatschappij zou hiervoor een kleine tegenprestatie vragen, QUA LEF HEBBEN KAN DIT NOCHTANS TELLEN ZEKER !!!!????


En JAAAA, die zullen dat misschien vooral niet begrijpen, omdat zijzelf hooguit een homp brood en een slok vuil water krijgen, als ze na een dagtaak van veertien uur op het plaatselijk vuilnisbelt, alwaar ze bv. de kankerverwekkende stoffen uit batterijen halen, of enkele uren in de meest schrijnende omstandigheden hun lijfjes te koop zijn gaan aanbieden voor enkele roepies, uiteindelijk thuiskomen in hun gezellige krottenwijk.


Bovendien; onder een geperforeerde golfplaat is’t misschien niet altijd ideaal in de winters, maar ze hebben tenminste geen kopzorgen dat er mogelijk een stroomtekort zal zijn, zoals bij ons, deze winter !?


Je moet stilaan wel es goed beseffen, dat WIJ (mogelijks) wel voor dilemma’s komen staan binnenkort; we mogen het opladen van onze Playstation bv. niet combineren met het laden van één van onze vijf smartphones en/of tablets, als we onderwijl onze super-de-luxe condensaatdroger onze, overigens netjes gewassen SUPERwarme, winterkleren laten drogen !!?


Laat staan dat we dan nu (tijdelijk) onze verwarming nog op twintig graden moeten zetten; Drieëntwintig graden is al JAAAAARENLANG onze standaard, als we gezellig in t-shirt gekleed naar onze 55 inch led-tv’s MET '3D-functie' aan’t kijken zijn.

Als je niet beseft wat dit gemak inhoudt, weet je ook niet wat je mist manneke, dus een toontje lager is hier misschien niet misplaatst !?

Enfin; ik ga me proberen niet meer te druk in te maken, want je geklaag houdt blijkbaar niet op.

Hoog tijd trouwens om even iets fris uit de ijskast te halen, want ik krijg hier ondertussen een klein hongertje.

Bovendien; als ik morgen weer twee kilo voedsel de vuilbak moet in kieperen, omdat de versheidsdatum bijna bereikt is, wordt mijn vrouw kwaad………....


Heu.......waarom begin je nu plots te wenen jongentje …..?

You need Adobe Flash Player to view this content.


 

Iemand maakte me gisteren de bedenking dat de protagonist van mijn eerder verhaal, misschien uiteindelijk helemaal geen moedige held was zoals ik hem daarin, in mijn onnavolgbare naïviteit, veel te makkelijk verheerlijkte …..?


Misschien gaat het hier volgens hem gewoon om een jongen, die door de alomtegenwoordige agressie in de regio waar hij opgroeit, onverschillig geraakt is voor geweld en/of wat geweervuur.


Dit gecombineerd met de eigenschap die haast alle kinderen bezitten, om in het spel nooit of nauwelijks het gevaar te bespeuren, zou zo’n grut dermate overmoedig maken, dat ik simpel dom risicovol gedrag verkeerdelijk zou interpreteren als pure onversaagdheid……?

Nu is dit voor mij gewoon een teken, dat de boodschap die ik wou brengen, totaal verkeerd begrepen wordt .

Wat de uiteindelijke bedoeling was van z’n actie is hier zelfs eigenlijk helemaal van geen tel .


Voor mijn part was dit hele gebeuren zelfs in scene gezet, ………of zijn de geluidsfragmenten later toegevoegd, en was er helemaal geen sprake van geweervuur…….?


Het zou zelfs binnenkort een strak geregisseerde “wake-up-call”-stunt mogen blijken (die dus bij mij alleszins z’n effect niet miste), om het Westen nog eens goed wakker te schudden uit z’n wraakroepende en misdadige onverschilligheid !????


In die context zou het dus trouwens bijvoorbeeld betekenen dat alle sensibilisering-spotjes ivm verkeersveiligheid een maat voor niets zouden zijn, en fameus hun doel missen, omdat de daarin voorgestelde crashes dmv acteurs en special effects gerealiseerd worden ?


 

Iemand sprak onlangs de gevleugelde woorden “alles is een kwestie van perceptie” ivm een commentaar van mij betreffende een televisiedebat.


Wel, dat is nu precies wat ik bedoel; voor mij was deze opname als’t ware WEL ne spiegel die ze me voor mijne stomme kop hielden, ongeacht het “hoe en’t waarom” van’t ontstaan van dit tafereel.

Ne spiegel die mij even terug met de beide voetjes hardhandig op de grond terug plaatste.


Ne spiegel die mij bv. (héél even toch) deed beseffen da’k misschien toch niet den beste chauffeur op de autostrade ben, ….de “KING OF THE ROAD” die als enige de wegode kent (en ze ook als enige rechtmatig aan z’n laars mag lappen), en vervolgens als advocaat, rechter EN beul regeert t.o.v. alle BMW’s en Audi’s met eeuwig brandende led-koplampen ……..wel misschien met uitzondering van die blonde die gisterenavond hare schmink zo nodig MOEST bijwerken op’t moment dat het verkeerslicht evolueerde van groen, over fluorescerend groen, TOT HEMELS VERLICHT APPELBLAUWZEEGROEN…….en tenslotte doorreed bij oranje waardoor…….juist ja, se G*DVERD*MDE GEBLONDEERDE D*L………….


anyhow,


Het deed me onder andere (wederom weer maar héél even zulle) inzien dat het feit dat iedereen mijn tijdelijke parkeerverbodsborden hier te pas en te onpas negeert, NOOIT OF TE NIMMER aanleiding mag geven om over te gaan tot de aanschaf van pepperspray/ploertendoder/taser, maar ik misschien beter gewoon de mensen op zo’n moment, vriendelijk verzoek even hun voertuig te verplaatsen……..……en eventueel pas bij een derde of vierde inbreuk een beetje lucht kan laten ontsnappen uit één of meerdere banden.


 

Ik bedoel maar ; het ware misschien niet slecht om af en toe er es héél even bij stil te staan dat wij bij de VIJF procent (jaja; u leest het goed !) van de meest gefortuneerden van deze aardkloot zijn.


Roepen en brullen dat de rijke kl**tz*kken de problemen maar voor ons moeten oplossen bv, is aldus misschien enkel moreel verantwoord, als je zelf bereid bent de handen uit de mouwen te steken, of je steentje bij te dragen, voor de 95% van de wereldburgers die het (al dan niet HÉÉL veel) slechter hebben dan wij…….niet dan ?


 

Maar nogmaals; het was in de eerste instantie voor MIJ ne wake-up-call, het was voor MIJ een realistisch spektakel, Het is in MIJN argeloze fantasie dat deze knaap immer en altijd zal voorleven als nen wonderbaarlijke superheldhaftige superheld (ondanks de mogelijke alternatieven), omdat voor MIJN part je af en toe, ZONDER enige achterdocht, simpelweg al es mag geloven dat iets gewoonweg goed is….toch ? :)

NVDR; later bleek bewust filmpje dus inderdaad in scene gezet ----->

http://www.hln.be/hln/nl/9556/Opstand-in-Midden-Oosten/article/detail/2121810/2014/11/15/Heldendaad-Syrisch-jongetje-is-in-scene-gezet.dhtml


 


Ode Aan M'n Vrouw

Geplaatst op 4 januari, 2015 om 6:15 Comments reacties (2)


Bijna negen uur; de zenuwen beginnen nu toch stilaan de keel lichtjes dicht te snoeren…….of zou dien verdomde plastron, waarvan ik ondertussen voor den ELVENDERTIGSTE keer m’n zorgvuldig gestrikte ‘Dubbele Windsor’-strop op nauwkeurigheid en symmetrie keur hiervoor verantwoordelijk zijn ?

 

Het vreemde is dat, voor zover ik me kan rappelleren, ik in’t verleden al talloze malen vaker, al-dan-niet door m’n eigen …heu…vermeende impulsiviteit, in véél benarder situaties verzeilde …..maar me daarbij toch nauwelijks dergelijk “buikkriebelgevoel” meen te herinneren … ?

Nu is het wel geen alledaags gegeven, je eeuwige trouw aan iemand voor een altaar te gaan bezweren, en dit in bijzijn van wellicht tientallen getuigen !?

 

Dit zullen toch niet de alom gevreesde “Cold Feet” zijn die dit veroorzaken zekerst…….!!!????

……Nope, die gedachte ban ik ONMIDDELLIJK; hier is geen greintje twijfel van doen, dit is de vrouw waar ik de rest van m’n leven bij wil zijn, het meisje dat ik alle dagen wil koesteren en beschermen, de deerne die ik wil beminnen en bezwange……heu…nee; hier moet ik den band ff terugspoelen, deze opdracht werd 2 jaar voordien reeds afgewerkt.

Het is namelijk op ons eerste weekendje “Center-Parcs”, na een verkering van nauwelijks drie maanden dat ik haar ten huwelijk vroeg.

Als we vervolgens vanaf Jamie’s geboorte 9 maanden terugtellen, dan…tja….ik meen me vaag te herinneren dat het ons eerste uitje in Kempervennen een ganse week wreed slecht weer was……waardoor we alzo uiteraard terug naadloos bij de eerder vermelde impulsiviteit belanden…?

 

Anyhow, ondertussen is onze spruit bijna 2 jaar, maar het feit dat de flinke kerel vandaag belast wordt met het dragen van de ringen, stemt me niet echt met een gerust gevoel…..om maar van lichte paniekgevoelens te zwijgen. Onze jongen is namelijk soms nogal ne wilde en onvoorspelbare gast, zelfs in die mate dat ik me soms afvraag het kind z’n gezondheidstoestand wel op alle vlakken 100 % koosjer is ?

GELUKKIG zijn z’n knuffels en liefkozingen van ZO’N intensiteit, dat dergelijke angsten en twijfels steevast als sneeuw voor de zon terug verdwijnen !

Ondertussen is de limousine gearriveerd, en vanaf dan verloopt alles als in een waanzinnig mooie droom.

 

Bij één van de stralendste 23 mei’s sedert het begin der waarnemingen ( I SHIT YOU NOT !!!), zie ik mijn PRACHTIGE bruid uit de limousine glijden; één blik op die stralende verschijning doet me realiseren dat ik weldra één van de meest memorabele momenten uit héél mijn leven ga beleven.

 

Hoewel overtuigd agnost (of nee; maak daar maar raszuivere atheïst van) zijnde, maakt deze kerkelijke dienst wel degelijk een onuitwisbare indruk op mij; het besef dat m’n teerbeminde wél diepgelovig is, en het feit dat ik de ON-WAAR-SCHIJN-LIJKE eer heb de trouwring van haar vader zaliger te mogen dragen, daar waar zij die van haar moeder door ondergetekende zal aangeschoven krijgen, onderstreept nog meer m’n gevoelens dat dit alles “meant to be” was !!?

 

Vanaf dit moment onderga ik de rest van de dag, als in een soort wonderbaarlijke trance, volledig georchestreerd en geregisseerd door een SU-PER professioneel team, waarbij ik er zorgvuldig zorg voor draag zoveel mogelijk gebeurtenissen onuitwisbaar in mijn geheugen te graveren; Dat dit een van de mooiste dagen uit onzer beider levens blijkt te gaan worden staat ondertussen wel overduidelijk in de sterren geschreven !!!

 

En dit zeker niet in het minst mede door de aanwezigheid van de vele vrienden en familieleden, die ons vereerden deze formidabele dag met ons mee te beleven en te vieren !

 

Vandaag zijn er, sedert die heuglijke dag, duizend achthonderdzesentwintig dagen verstreken (yep; schrikkeljaar is mee ingecalculeerd), en zelfs al zullen er in al die zalige maanden wel tijdstippen kunnen gevonden worden waarop we zwaar beproefd werden,

is er NIET ÉÉN MINUUT die ik zonder jou aan m’n zij zou willen beleefd hebben !!!!!

 

 

THE DAY I MET YOU, I FELL FOR YOU……..AND I NEVER GOT BACK UP

 

Ons “houten jubileum” is een feit…. maar we zullen hem als’t ware nen “Diamanten” vieren my dear !! (23 mei 2014)

                                 

 

 

Een Gelukkig Mens

Geplaatst op 4 januari, 2015 om 6:10 Comments reacties (1)


Ik ben een gelukkig man.


Gelukkig omdat ik, telkens ik de ijskast open, wel meerdere eetwaren in huis blijk te hebben die me m’n geluksgevoel nog danig kunnen doen toenemen bij het verorberen ervan.
Het is zelfs in die mate dat, wanneer het per toeval EN bij uitzondering pure chocolade betreft, mijn gelukzaligheidgevoel zelfs ongezonde hoogtepunten bereikt…….om nog maar niet te spreken van één of andere vorm van trance; als hier dan bovendien toevalligerwijs nog sprake blijkt te zijn van een afronding met een glas ijskoude melk, dan kan je al stilaan gewaag gaan maken van een lichtjes erotiserende toestand....tja, iedereen z’n fetisjisme zeker ?


Ik ben een gelukkig man omdat ik in de winter ’s avonds, samen met mijn lieve vrouw, gezellig in de zetel kan genieten van ne warme chocomelk of een lekker glas wijn.
Terwijl wij op onze 40 inch lcd (jaaaaaa, ondanks mijn “gat-in-hand-handicap” is er hier toch nog één persoon die me tot nu toe heeft kunnen weerhouden nen 55”, of groter, aan te schaffen), naar één van onze series op Netflix zit te kijken, of ik één van mijn 8850 geërfde digitale boeken zit te lezen ben ik trouwens wederom véél te gelukkig, omda’k ondertussen mijnen, overigens onvoorstelbaar lieve, knappe en stoere, hond aan de kachel van contentement kan zien spinnen als……heu..……een kat !? …….tja; ieders z’n fetisjisme zeker ?


Ik ben gelukkig omda’k morgen voor den elvendertigste keer een korte “dolce far niente-midweek” ga reserveren, zodat ik samen met m’n teerbeminde weeral “way over the top” boven onze stand kan verwend worden, er nauwlettend op toekijkend dat ik in die periode op een zo decadent mogelijke wijze, zoveel mogelijk calorierijke voedingswaren en dranken consumeer……zodat ik bij thuiskomst weer een vers doel heb om naar te streven.
Want hoewel ik ook van hard en véél werken gelukkig word, slaag ik er toch telkens in om net dat ietsje meer uit te geven, dan mijnen bankdirecteur aanvankelijk waarschijnlijk in gedachten had……tja ieders z’n……..juist ja.


Ik ben vooral ook heel gelukkig, omdat er hier in’t gezin wel een hele waaier aan gezondheidsproblemen te tellen valt, maar wij in dit alles toch steeds een serieuze financiële ruggensteun krijgen !
Het restant van eigen onkosten worden na de terugbetaling van de mutualiteiten, volledig door de gezondheidsverzekering van m’n werk gedekt. De extra kosten die met Jamie z’n probleempjes gepaard gaan worden min of meer gerecupereerd mits een extra toelage op het kindergeld, en de meerkost die m’n lieve eega haar handicap meebrengt…..tja…..zoals u kon vernemen in voorgaande paragraaf; die is toch getrouwd met ne vent die heel graag werkt, en al even graag geld uitgeeft.


Niet in’t minst ben ik heden ten dag überglücklich, omdat ik hier echt wel met m’n gat in de spreekwoordelijke volle pond met boter ben gevallen; ik vertoef nu in een familie, waar iedereen voor iedereen paraat staat, wat een onwaarschijnlijk geruststellend gevoel naar de toekomst met zich meebrengt. Zo ga ik tweemaal per week met vrouwlief en één der kinders naar den boks, alwaar ik mij sportiefgewijs laat aframmelen……..waar die eerder vernoemde vrouw mijns inziens trouwens eigenlijk een ietsiepietsie te veel van geniet om nog sportief genoemd te worden.


Zo komen alle kinders ook minstens één keer per maand collectief genieten van moeders WAANZINNIG lekkere spaghetti (of zou toch één keer per maand moeten zijn/worden), gaan we praktisch elke week naar de bioscoop (had ik de term “fetisjisme” hier al ergens eerder vermeld ?), en zijn de verjaardags- kerst-, en alle mogelijk andere, feestjes die door de übermutti aka “moeke” georganiseerd worden steeds een ongelofelijke gezellige bedoening.
En gaan we eind deze week met een (weliswaar klein) deel van het pakket aan zussen, schoonbroers, neven en nichten, en ons eigen nageslacht met hun eventuele lieven, met z’n allen het laatste deel van Tolkien’s trilogie bewonderen in mijn heimat.
Kortom : Ik ben een gelukkig mens.


Maar ik kreeg net het bericht dat ik niet gelukkig genoeg ben; enkele tienduizenden van mijn deelgenoten gaan vandaag luidkeels kenbaar maken dat wij niet gelukkig genoeg zijn.


Want hoewel hoogst waarschijnlijk meer dan negentig procent in bovenstaand verhaal zichzelf min of meer al eens één of meerdere keren tegenkomt, is het overduidelijk dat wij nog reden tot klagen te over hebben natuurlijk.
Wij zijn er namelijk heilig van overtuigd, dat als het al eens een tijdje slechter gaat, waardoor we eventuele problemen het hoofd zouden moeten bieden (hoe halen ze het in Godsnaam in hun hoofd, de onverlaten), we dit eigenlijk toch liever zouden overlaten aan de anderen (lees “de rijken”;)……dat noemen we tenslotte toch solidariteit beste vrienden.
Nochtans vermoed ik dat zowel Marx als Engels iets ander in gedachten hadden toen zij hun beroemd manifest aanvangden….aanvingen….aanvongen…..heu begonnen met de wereldberoemde zin “Proletariërs aller landen verenigt u"


Alhoewel beste kameraden soldidarski, er moet me toch iets van het hart.
Ik besef uiteraard ten volle dat ik waarschijnlijk nooit de slimste van den hoop was, maar ik begrijp jullie oproep tot solidariteit misschien toch niet helemaal voor de volle honderd procent; wat verduidelijking is hier misschien toch op z’n plaats (ge moogt altijd gebruik maken van tekeningen en/of pictogrammen indien ge vermoed dat ik toch nog te traag van begrip blijk: no offence taken zulle ) ?
Jullie roepen bijvoorbeeld dat “de staat eens beter eerst naar de armoede in’t eigen land zou kijken, ipv zomaar onze zuurverdiende centen naar de derdewereldlanden te versluizen”.


Nu …….buiten het feit dat België met financiële steun aan het buitenland, of z’n humanitaire hulp nog niet bij benadering in de top tien van de landen binnen de Europese unie gerangschikt staat, rest er de voor de hand liggende vraag; wanneer hebt u uit eigen beweging nog eens iets gedaan voor onze arme medeburger ?
Gaan jullie in de vrije dagen soms al eens vrijwilligers-gewijs eten uitdelen in de daklozencentra….of toch liever naar het voetbal ?
Ik weet ook zeker dat jullie allen collectief graag een handje mee zou willen helpen met organisaties zoals ”moeders voor moeders”, “de voedselbank”, of de “broeders van liefde” …..maar laten we eerlijk zijn; hebt ge verdomme al eens gezien hoeveel werk er nog in den hof is !?


Gaan jullie trouwens af en toe al eens de eenzame ouderlingen in het bejaardentehuis bezoeken en desgevallend opfleuren…….…of lijkt da allemaal toch een beetje deprimerend; er is tenslotte toch al genoeg miserie in de werken dat ze er uwen vrijen tijd ni mee moeten verpesten he, wasmedanu !?
Of wat te denken van de oproep om “de profiteurs” eindelijk eens aan te pakken, die al jaren enkel hun polleke open houden om hunnen dop te trekken……waardoor ze dus eigenlijk al die jaren rechtstreeks betaald worden uit de portemonnee Jan modaal ……zijnde u en ik.
Hoewel ik deze redenatie uiteraard vlekkeloos volg (ze hebben me het hier net uitgelegd mits wa tekeningen, gebarentaal, en een fictieve vergelijkende situatie met Nijntje en z’n vriendjes in de hoofdrol ), begrijp ik toch niet helemaal hoe er enkele regels verder gevraagd wordt om te strijden voor het behoud op het recht van het 4/5e tijdskrediet MET een financiële bijpassing…….van het RVA.…..…heu….. ?
Maar ik weet; ik vraag te veel ,vergeef me m’n zonden aub.


Hoewel…..solidariteitsgewijzig (als dees woord nog niet bestond, MOET het vanaf nu in de Van Dale tedju !?) kan het allemaal nog makkelijker natuurlijk.
Het zijn niet enkel de fysieke en/of mentale inspanningen die gevraagd worden, maar gewoon dingen weigeren uit solidariteit…..!?


Als we dan toch het werk moeten weigeren, zouden we dan misschien ook niet moeten weigeren om goedkope kleren te kopen, omdat we VERDOMD goed beseffen in welke schrijnende omstandigheden dat deze moeten gefabriceerd worden …? Het aandeel van Primark bij de verschrikkelijke ramp in Bangladash bv. ligt nog héél vers in het collectieve geheugen, maar terwijl de laatste restanten van de verkoolde lichamen nog aan het nasmeulen zijn, komt er al weer een “breaking item” in het nieuws; bij de opening van een nieuw Primark filiaal, zijn er mensen in de massahysterie vertrappeld……..op zoek naar het goedkoopste stukje kleding…….tja solidariteit kent uiteraard z’n grenzen he.


Langs den andere kant; wa hebben wij met die bruin mannen van doen; das aan den andere kant van de wereldbol natuurlijk !! Bovendien raakt enige vergelijking uiteraard kant nog wal; waarom zouden die onverlaten er bezwaar tegen hebben te werken tot hun zevenenzestigste; er haalt er daar toch haast genen enkele een gezegende leeftijd van boven de vijftig !?
Gewoon brute pech voor die kereltjes, NEH !


Of het voedsel in eigen land dan; ligt het niet een beetje aan onszelf dat MEER dan zeventig procent van het voedsel al bij een eerste selectie vernietigd wordt…..omdat het niet de juiste kleur, afmeting, glans of vorm heeft…..maar hey; dan verdiend den boer maar wa minder he, wij hebben hem toch ni gedwongen om dien belachelijke stiel uit te oefenen. Wat dat betref kopen we trouwens ook véél liever het buitenlands voedsel aan wat zowiezo mooier oogt, knapper kleurt en vooral; véél goedkoper is !!!
Nee, genoeg gezwansd; laten we onze solidariteit maar beperken tot het koeioneren van de mensen alhier, daar hebben we al werk genoeg mee ! Of dachten jullie misschien dat die auto’s zomaar vanzelf in brand vliegen, of dat die stenen om mee door de vitrines te keilen, overal zomaar voor’t oprapen liggen misschien !?....alhoewel…..da laatste mogelijks wel uiteraard.


Hoe dan ook ;ik wil jullie graag vervoegen in jullie eeuwige strijd naar nog meer geluk, maar moet eerlijk bekennen da’k vanmorgen toch al een beetje den spreekwoordelijken bocht gemist heb !?
Da oud menske hier in de straat kreeg ik maar met geen STOKKEN uitgelegd dat het mijn schuld ni was dat ze zat te verkleumen in haar slecht geïsoleerd appartementje, omdat haar kachel het begeven had !!
Dat ik ze vroeg om solidair te zijn met de rest van de stakende werkmens (sic) had ze precies toch niet echt een boodschap aan, dus ik heb da ding op den duur dan maar gerepareerd, het zagemens.
Omda’k ni direct ne steen vond om haar ruit nadien in te gooien en , vanwege niet roker zijnde, niet beschikte over de juiste attributen om haar loopwagentje in de fik te steken, besloot ik dan maar om haar brievenbus protestgewijs onder te urineren !!
Enfin….gedeeltelijk dan toch; vanwege m’n gezondheidsproblemen, en het slecht werkende machientje dat ze daarvoor aan mijne ruggengraat installeerden, spreken we hoogstens over enkele druppels………tot bijna vijf minuten later de flikken m’n gestuntel in’t vizier kregen ….maar het is tenslotte het gedacht dat telt he !?


By the way; voor jullie me beschuldigen van “den zelfstandige profiteur die altijd dik doorrekent”, de betaling bestond ditmaal uit een stuk chocolat, en twee weken geleden in een gelijkaardig situatie uit een stuk chocolat, en een versgebakken rozijnenbrood, ik zweer het u……..maar zoals eerder vermeld; ik stond nu mss ook niet direct op de eerste rij toen ze het verstand uitdeelden.


Maar zoals eerder gesteld; ik was een gelukkig mens……gelukkig herinneren jullie me er tijdig aan dat dit alles slechts een illusie is.


 

Een Typische Dag

Geplaatst op 4 januari, 2015 om 5:50 Comments reacties (0)


Tja dokter, “Een typische week” beschrijven uit z’n leven….?

Het is eigenlijk niet zo makkelijk chronologisch te ordenen, gewoon wat gebruikelijke tics opsommen zou misschien makkelijker zijn, maar ik zal op uw verzoek toch een poging wagen.

 

Het opstaan gaat meestal gepaard met een gil, die bij menigeen spontaan herinneringen aan de “douchescène” uit “Psycho” zal oproepen.

Nadat de mama de restanten van zijn “Piet Piraat”-behangpapier, zo goed en zo kwaad mogelijk als het gaat, herschikt heeft.... vervang ik z’n beddengoed waarvan hij ‘s nachts blijkbaar besloten had om dit tot een Picasso-waardige tentconstructie om te bouwen, om hiermee vervolgens ons immer werkende wasmachine/droogkast van hun dagelijkse munitie te voorzien (perpetuum mobile = helaaspindakaas op’t ogenblik van dit schrijven nog steeds sciencefiction) .

 

Terwijl ik hiermee druk in de weer ben, vult mijn lieftallige eega, ondertussen al lichtjes sarcastisch Will Tura’s “mooi, ’t leven is mooi” fluitend, een eerst emmer water/zeep-oplossing; onze viervoetige huisvriend heeft inmiddels blijkbaar op de keukenvloer een vreemdsoortig "Delvoye" ogend kunstwerk achtergelaten………….de koekjes/worstjes/snoepjes/speelgoedjes die z’n hyperkinetisch, doch ooooooooo zo genereus, vriendje hem gisteren en masse voederde, zijn hem blijkbaar toch niet al te best bekomen ?

 

Deze bezigheid moet ik inderhaast staken, omdat ik beneden de bloempot op de binnenkoer hoor uiteenspatten die hij in dit hectische/onbewaakte moment bij de moeke kon bemachtigen, en mits een volwaardige kogelstoot over het terras keilde.

De Marokkaanse buurman glimlacht ondertussen minzaam/sarcastisch/duivels/smalend (schrappen ifv het tijdstip van de dag) vanachter z’n vensterraam, omdat die mens al méér dan blij is dat het ditmaal noch zijn hoofd, noch z’n pergola, noch z’n immer in boerka getooide echtgenote was die geviseerd werd.

 

Terwijl ik de scherven beneden in de vuilbak bij de restanten van z’n eerdere trofeeën prop, hoor ik boven aan de kreet van m’n lieftallige eega dat z’n derde wapenfeit al genoteerd staat; de grote wijzer is sedert z’n ontwaken nog niet eens half rond gegaan op dat ogenblik.

 

 

Terug boven aangekomen durf ik m’n wederhelft, die op dat ogenblik druk bezig is één of andere vreemde substantie van de keukenvloer te verwijderen, niet echt te vragen wat er precies gebeurde…………omdat ik op dat ogenblik de eerder vermeldde emmer in de living zie liggen……..de water/fecaliën oplossing die normaal/logischerwijs hierin moest aanwezig zijn blijkt evenwel spoorloos…….slik.

Omdat ik hem graag ondertussen toch iets of wat zou afleiden/verstrooien , zodat wij onze opruimings- en/of saneringswerken makkelijker zouden kunnen voortzetten, ga ik op zoek naar de afstandsbediening van z’n “gepantserde-speelkamer-tv-opstelling” …….maar vind enkel één van de batterijen en het batterijendekseltje (of althans toch een stuk ervan) terug……I dare not ask.

 

“Plan B” dan maar; ons ‘totopMoederTheresahoogteveheven-moeke’ vragen hem nog even beneden te houden, zodat we op die manier net genoeg tijd kunnen winnen om de tot nu toe geleden schade wat grondiger te kunnen opmeten en in kaart te brengen.

Nog voor ik de vraag kan/durf stellen besef ik, gelukkig net op tijd, dat ik beter onmiddellijk terug rechtsomkeer maak teneinde de brave ziel niet in één of andere katatonische shock te duwen; ze is blijkbaar zelf net in de weer enkel stukken behangpapier terug te fatsoeneren die hij, vermoedelijk ergens tussen paragraaf twee en drie, vakkundig stripte; tja als ge ‘Picasso’t’, moet ge ook ineens tegoei ‘Picassoën’ niwaar !? That’s my boy !

 

Ik besluit dan maar om, zonder evenwel haar toestemming te vragen, een half Temesta’ke uit vrouwlief’s voorraad te ontvreemden om m’n, ondertussen toch ‘lichtjes verhoogde’, nervositeit makkelijker de baas te kunnen. En JAAAAA, met het schaamrood op de wangen geef ik toe: héél even kom ik in de verleiding om hiervan een mespuntje in m’n oogappel z’n platte kaasje te vermengen, om z’n energiepeil een HÉÉÉÉL klein beetje te temperen !!?

 

……….neenee, da’s helemaal ni waar zenne; in mijn fantasie prop ik een ganse doos van deze tranquillizer door z’n strot, waarna ik met nen Bacardi Cola MET parapluuke mij aan m’n zwembad installeer en me in het vervolg van m’n ‘Het Lied Van Ijs En Vuur’-epos dompel, zodat ALLE problemen van de wereld plots eindeloos ver weg blijken !?

Hoe bedoelt u; “ da’s een zieke gedachte” ? ’t is toch ni da’k zoiets echt zou doen…..of….misschien…..toch…..nee natuurlijk ni kieken; wouldn't miss out on all the fun !!

 

Enfin Dokter, tegen dan is zowa het eerste uur van ne typische vakantiedag ‘à casa Jamie’ ongeveer voorbij, en gebeurt er meestal iets vreemd en onverklaarbaar !!?

Op een onbewaakt moment neemt thelittleTasmanianDevil plots je gezicht tussen z’n beide pollekes, kijkt je met z’n mooie oogjes waar niets anders dan wereldvreemde, doch OOOOOO ZOOOO lieflijke en onschuldige gedachten te bespeuren zijn aan,en geeft je een luide liefdevolle smakkerd voluit op de lippen !!

 

 

Dit is dan ook steevast het EXACTE moment waarop je beseft dat dit wonderbaarlijk mooie kind, met oneindig veel meer problemen worstelt dan wij allemaal tesamen, en komt meestal de openbaring;……………er zijn véél erger dingen in de wereld, wa ne SUPERgast hebben wij toch op de wereld gezet tedju !!!!!


Het Ochtendritueel

Geplaatst op 3 januari, 2015 om 17:40 Comments reacties (0)

Onlangs kreeg ondergetekende van een collega de opmerking dat hij toch wel héél veel op den feesboek aanwezig is……wat uiteraard niet tegengesproken kon worden.

 
Maar om één en ander misschien toch in de juiste context te plaatsten, is een voorbeeldje van een gemiddelde dagindeling à “casa De Vylder” eventueel toch ne keer op z’n plaats ?
 
Tussen vijf en zeven ‘s ochtends (OF tegenwoordig steeds frequenter ergens rond twee uur 's nachts) ontwaakt onzen Tasmanian Devil door het slaken van enkele schrille kreten à la Linda Blair in “The Exorcist”, maar dan op een iets hogere frequentie, en à rato van +110 Db.
Op dat moment horen we meestal onze brave buurman verschrikt uit zijn bed springen mits het schreeuwen van z’n strijdkreet “Allah Akbar”, ondertussen ongetwijfeld met z’n kromzwaard inkappend op de duivelse wezens in z’n kamer, die zo’n onaardse geluiden konden produceren !?
 
De volgende momenten proberen alle huisgenoten, zich op één of andere manier te verfrissen en/of toonbaar te maken, evenwel met steeds één oog (MINSTENS) op ons lief maar OOOOOO zo hyperkinetisch (sic) zoontje; één seconde onoplettendheid heeft de kleine schurk meestal namelijk genoeg aan om (vrij uit te kiezen) :
- de bloempot door het raam te keilen
– een bord/tas/glas door de woonkamer te slingeren
– den bril van z’n papa of mama, die de avond ervoor helaas binnen zijn bereik is blijven liggen, te herleiden tot een vreemdsoortig kunstvoorwerp
– enig andere vandalistisch ogende daad te verrichten.
 
Z’n vader probeert ondertussen verschillende klanten te overtuigen om desnoods gratis hun sanitair te komen herstellen, of een of andere nuttige BUITENshuizige activiteit te verzinnen, en moederlief daarmee (samen met z’n SU-PERschoonmoeder) op te zadelen met de zorg en opvoeding van ons lief kindje. Lief is hierbij trouwens NIET sarcastisch bedoelt, want in weze IS hij ook een superlief kind; hij kan TOTAAL niks aan z’n aandoening verhelpen uiteraard.
 
Nu moet u weten,dat deze buien vaak ne gansen dag kunnen aanhouden, en dit aan een tempo waarbij normale mensen zoals u en ik (heu….of toch alleszins zoals u) na één uur al volledig pompaf buiten strijd zouden zijn; volgens mijn theorie, loopt er trouwens nen onzichtbare draad uit da kind z’n gat, die verbonden is met de kerncentrale van Doel.
 
Al deze verschijnselen + het feit dat z’n mama ook met de nodige medische kwaaltjes sukkelt, maakt dat wij;
1) Niet vaak zomaar kunnen uitgaan en/ of enig sociaal leven kunnen leiden,
2) Als we op reis willen gaan, dit MAXIMUM voor één week kunnen doen, en steeds in’t schooljaar,
3) Niet zomaar met onze jongsten telg op bezoek bij mensen kunnen gaan, omdat de Familiale verzekering ons binnen de kortste keren van fraude zou verdenken !
 
Dus JA, ik ben HÉÉÉÉL blij met sociale media à la Facebook en recenter Blogspot, omdat wij zo toch nog iets van sociaal contact kunnen onderhouden ENNNNN af en toe es goe onze frustraties kunnen ventileren…….zoals nu dus !
 
MAARRRRRRRRR, begrijp me niet verkeerd; Dit alles is ALLESZINS niet bedoelt als klaagzang, eerder als een lichtjes ironisch blogje: ik ben COMPLEET gelukkig, en m’n kind (en dus ook vrouwlief) zullen dit ook dra zijn, NA het afwerken van m’n nieuw “Jamiebezighouden-project"
 

(Maar heb, eventjesziekthuiszijnde, dus blijkbaar weer véél te veel vrije tijd )

Het Gevecht

Geplaatst op 3 januari, 2015 om 17:35 Comments reacties (0)


De pijn was ondertussen al lang niet meer te harden......maar ik wist dat in dit stadium nog opgeven, helemáál geen optie meer was.

Dit was ongeveer ook het ogenblik waarop ik me begon af te vragen, hoe ik in Godsnaam toch weeral in zo'n benarde situatie verzeild geraakte.

Men zegt vaak "Verstand komt met de jaren", maar het begon me stilaan te dagen, dat dit voor ondergetekende toch niet helemaal opging.....om zelfs maar niet van een volledig averechtse ontwikkeling te spreken ?

Op alle manieren trachtte ik mezelf uit deze penibele situatie te redden, maar zag zelf ondertussen geen enkele mogelijkheid meer om het strijdtoneel hier nog ongeschonden te verlaten.

Even rust.......hoewel....kon ik me dat eigenlijk op dit hachelijk tijdstip nog wel veroorloven ?

Het was een voortdurend afwegen van pro's en contra's, dus ook in deze situatie; de race tegen de klok was uiteraard onmogelijk te negeren, maar mezelf nu héél even een adempauze toestaan kon eventueel een, niet te verwaarlozen, voordeel blijken achteraf !?

Dit gevecht van dilemma's voelde momenteel echter aan als een extra mentale last die ik kon missen als kiespijn.

Komaan De Vylder, NEEM DAN VERDOMME TOCH EINDELIJK EENS EEN BESLISSING, WATJE !!!

Goed, even voldoende zuurstof opnemen, alles op een rijtje zetten; wat zijn hier de mogelijkheden nog........hoe lang moet ik mezelf nog blijven pijnigen.......wat zijn de mogelijke consequenties als ik de strijd moet staken..........NEEEEE verdorie, je geeft niet op lafaard !!!

Remember Albert E.'s "You never fail untill you stop trying": als een vrouw zomaar een kind kan baren zonder daar permanente schade bij op te lopen (wat ik tot op de dag van vandaag trouwens nog steeds niet echt helemaal kan bevatten) moet ik dit toch ook wel kunnen doorstaan zonder levenslang gehavend te blijven……..hoewel deze situatie nu stilaan misschien toch eerder begint aan te voelen als de bevalling van een Chihuahua die bezwangerd werd door een Tibetaanse Mastiff !?

 

Had ik die dvd "Yoga for dummies" nu toch maar eens goed bekeken, ik had mezelf nu waarschijnlijk mits meditatie moeiteloos in een soort 'Zen'-toestand kunnen brengen, waardoor ik alles waarschijnlijk VÉÉL klaarder zou kunnen bekijken......als't ware uit m'n lichaam kunnen treden, en m'n problemen als toeschouwer kunnen observeren waarna de oplossing dan plots zonneklaar zou blijken....!!?

Maar nee, dat was wéér een TOTAAL overbodige aankoop gebleken in m'n legendarische impulsiviteit.

Die mocht ondertussen ook al op dezelfde stapel 'lichtjes debiele en totaal infantiele aankopen' gegooid worden net zoals m'n bakfiets, mijn boek 'Beleggen for.......' juist ja: '...dummies', ........mijn uitgebreid 'montagepakket' latten, planken, en beugels die ik aankocht om mijn onwaarschijnlijk chaotische kelder om te toveren tot een ordelijk atelier waar elk stukje gereedschap, elke schroef, nagel of bout moeiteloos zou terug te vinden zijn.........maar dat ondertussen zelf door die kelder opgezwolgen werd (om trouwens nooit ofte nimmer meer terug gevonden te worden).

Nee, de bevallige instructrice heeft me helaas nooit kunnen bijbrengen hoe ik in een psychedelisch trance kon geraken, dus het zou op mijn eigen improvisatie aankomen om hier een rustpunt te creëren.

 

Ok Frankyboy......... 'breathe in......breathe out'......denk aan een kabbelend beekje waarnaast je rustig zit te......F*CK NEE, hier ben ik dus helemaal geen flikker mee verdomme!!!

Voor ik het goed en wel besef ben ik hier terug als een hondsdolle aan't worstelen, trekken en wringen met als resultaat dat ik enkel vermoeider en vermoeider geraak, en ik geen meter verder in mijn doelstelling vorder.

Ondertussen is de radeloosheid compleet: ik besef dat ik op deze manier nog tot in't oneindige mag blijven proberen, het zal enkel resulteren in totaal verkwiste energie die ik véél nuttiger zou kunnen investeren op dit moment.

 

En als ik nu eens.....wacht eens......als ik nu eens volledig terug van nul herbegin !!??

Ditmaal echter vanuit een totaal andere invalshoek.

Dat mag zelfs nogal vrij letterlijk genomen worden; in plaats van hier als een imbeciel te liggen kronkelen, tracht ik me ditmaal zo stijf als een ebbenhouten plank op te spannen.

Om ondertussen m’n ambitie nog te kunnen bereiken, kan ik me desnoods zelfs onder een hoek van twintig graden tegen de wand laten vallen.

Dit zou me net genoeg steun moeten bieden om niet omver te vallen terwijl ik m'n focus tracht te bereiken, en ondertussen toch compleet strak als een speer te kunnen blijven staan.

Al van bij m'n allereerste poging echter, voel ik de complete zinloosheid van deze opzet, daar ik na enkele seconden reeds mijn vingers volledig gevoelloos begin te ervaren.

 

Dit is HET moment 'Rock Bottom': het besef dat alle mogelijke opties opgebruikt zijn begint op dit ogenblik méér en méér tot me door te dringen !!!!

Uiteraard besef ik op dat moment ook ten volle dat overgave, ontegensprekelijk zal gepaard gaan met een ultiem gevoel van vernedering; naast de reeds doorstane fysieke pijn, zal een FLINKE deuk in mijn ego nu bovendien ook mijn deel zijn.......maar er rest me blijkbaar geen andere keuze meer.

 

DAMN, wat ik er al niet voor over zou gehad hebben om dit, nu onafwendbare, moment te vermijden.

So be it........, take it like a man !

Ik adem nog enkele keren flink in en uit, waarna ik m'n minuscuul resterend beetje moed en zelfrespect bijeen raap.

Dit stond dus inderdaad al wel iets of wat lichtjes in de sterren geschreven; haar triomfantelijke lach snijdt, als een vlijmscherpe degen, dwars door merg en been !

 

Geen GREINTJE medeleven kan ik in haar fonkelende oogjes nog bespeuren, wanneer ik met het schaamrood op mijn wangen de deur van het pashokje open, en m'n vrouw vraag om een jeans van een maatje of twee groter voor me te gaan halen, want JAAAA: ik ben dan blijkbaar inderdaad toch enkele kilootjes verdikt.

 


 
 
 
 
"N.V.D.R." :
------------
Ik voel me dus nu toch wel enigszins verplicht u een beetje inzicht te verschaffen hoe bovenstaand stukje eigenlijk tot stand kwam; ik zag dit verhaaltje plotseling glashelder voor de geest verschijnen, na het bekijken van een reportage over een vliegtuigramp.
U kan mij toch ongetwijfeld perfect volgen hoe je aldus naadloos bij een slecht passende jeans eindigt hoop ik?
Voor de enkelingen die dan toch nog een beetje verduidelijking wensen:
 
Op 'National Geographic' vertoonde men onlangs het relaas van de piloot die destijds zijn 'Airbus A320' passagiersvliegtuig zonder al te veel brokken in de 'Hudson'-rivier kon laten landen, daarmee het leven reddend van talloze passagiers en mogelijke slachtoffers op de grond, en zichzelf zo ineens katapulteerde tot nationale volksheld.
Op een bepaald ogenblik waren al de passagiers verzameld op de vleugels, wat resulteerde in een hallucinant beeld, maar zo deze slachtoffers nog enigszins beschermde tegen het ijskoude water van de rivier.
Binnen de kortste keren verschenen er uit alle hoeken helpende handen, aangevoerd door middel van plezierboten, ferry's, reddingsboten en helikopter(s).
Ondertussen werden deze arme zielen toch alsnog stilaan doorweekt van al het opspattende water en de golven die meer en meer over het zinkende vliegtuig begonnen te spoelen.
 
Dit was ook ongeveer het moment dat ik me begon af te vragen hoe dit verhaal een verder verloop zou krijgen eens de drenkelingen op de diverse hulpposten zouden arriveren.
Zouden die mensen aldaar droge kleren krijgen,.... of werden ze daar even in dekens gewikkeld,.... misschien zelfs tijdelijk aan militaire tenues of sportkledij of iets dergelijks geholpen, terwijl hun kleren ondertussen ter plaatse werden gewassen en gedroogd.
Het was op dat exacte moment dat ik me de, toegegeven ietwat absurde en totaal overbodige, bedenking maakte dat het wel héél ironisch zou zijn moesten hun kleren op dat moment, door een verkeerde behandeling (nog verder) beschadigd worden zoals bijvoorbeeld drastisch krimpen.
Ik bedacht me toen hoe de term 'tot overmaat van ramp' hier toch redelijk van toepassing zou blijken, indien deze mensen, na de reeds doorstane emoties, nu ook nog met dergelijke kleine ongemakken zouden geconfronteerd worden.
Bij het visualiseren van een dergelijk gevecht van zo'n passagier met zijn gekrompen broek.....zag ik één en ander in't perspectief van mezelf in bovenstaand verhaaltje.
 
Et voilà, ik hoop dat u de logica van deze hersenspinsel volledig, samen met mij, inziet !?
 
.......hoe bedoelt u "de dosis van je medicijnen laten aanpassen !", wat is er mis met mijn medicijnen misschien !???? 

Time Flies

Geplaatst op 3 januari, 2015 om 14:40 Comments reacties (0)

Tik tak, tik tak…

 

Het feit dat ik z’n mama bezwoer ZEKER uit te stellen tot NA het laatste weekend van juni, maar hij z’n intrede dan toch maar besloot te maken UITGEREKEND op 30 juni, had eventueel al een teken aan de wand kunnen blijken !?

Dat bewuste weekend waren namelijk wederom “De Vaartfeesten” georganiseerd, en daar z’n grootmoeder aldaar Cafébazin was, ging dergelijk evenement voor z’n vader steevast gepaard met grote hoeveelheden (leest u gerust “sloten”) alcoholmisbruik.

Zelfs in zo'n mate, dat de vroedvrouwen en de verpleegsters die de mama gingen assisteren in haar bevalling, op een bepaald moment méér bezorgd leken om het welzijn van ondergetekende, omdat die z'n huidskleur op bewust tijdstip perfect accordeerde met hun hagelwitte uniformen.

Getuige het feit dat joorstroeli, naast de nodige antibraakmiddelen en hoge dosissen paracetamol, ook een uitermate stevig ontbijt met spek en eieren voorgeschoteld kreeg, om alzo z'n verantwoordelijkheden naast het kraambed toch ietwa fatsoenlijk te kunnen opnemen.

 

Tik tak, tik tak,

 

Z'n eerste levensjaren bleek hij een méér dan zalig kind, hoewel z'n vader dit toen nog vooral meer van op den achtergrond beleefde: gedurende die periode was dien uil er nog rotsvast van overtuigd dat z'n zuurverdiende centen onmiddelijk terug moesten geïnvesteerd worden in de locale horeca......dumbass fool !!!

 

Tik tak, tik tak,

 

In z'n 3e levensjaar kregen al m'n oogappel z'n naasten de ULTIEME WAKE UP CALL, omdat het kieken besloot een portie te gaan armworstelen met Pietje De Dood himself !!!!

Na de allerlangste 36 uren uit mijn leven (die toen eerder 36 DAGEN leken), waarbij m'n jongen tussen leven en dood zweefde ten gevolge van een virale hersenvliesontsteking, besloot ik voor den elvendertigste keer om van "carpe diem" m'n levensmoto pur sang te maken..........waarna die voornemens na verloop van tijd voor den evenveelste keer wederom als sneeuw voor de zon verdwenen helaaspindakaas !?.......: herkenbaar ??? :-)

 

Tik tak, tik tak,

 

De band tussen vader en zoon werd in de daaropvolgende jaren echter SUPERsterk hoor, al stelde eerstgenoemde toch nog véél te vaak het voetbalpartijtje waar z'n eerstgeborene zo vaak om zeurde onnodig uit.

De ritjes achterop de moto of de zwempartijtjes werden trouwens om dezelfde drogredenen (werk, werk,werk) steevast naar een later tijdstip verschoven. Het bekende fenomeen "uitstel=afstel" klinkt velen waarschijnlijk ook niet onbekend in de oren vermoed ik !??

 

Tik tak, tik tak,

 

Waar al die noeste arbeid uiteindelijk voor nodig was, is me tot op heden trouwens nog steeds een groot mysterie: Mijnen bankdirecteur typt mijn correspondentie tot nader order nog steeds in rode inkt.......soms zelfs in drukletters tedju .

Nu heb ik onlangs wel uit betrouwbare bron mogen vernemen, dat hiervoor blijkbaar een perfect verklaarbare en bewezen wetenschappelijke uitleg zou bestaan: De zgn "Black Holes" die ALLE materie in het niets doen verdwijnen, komen dus blijkbaar OVERAL in het universum voor: het lijkt me dan ook niet geheel ondenkbaar dat er zo'n exemplaar zich pal in het centrum van mijn handpalm bevindt !!?

 

Tik tak, tik tak,

 

Enkele jaren geleden dan, de allergrootste tragedie in m'n zoon z'n leven; het plotselinge overlijden van z'n mama. MET GEEN WOORDEN kan ik het trotse gevoel beschrijven hoe ik van op de eerste rij mocht meemaken met welk een grootse waardigheid hij deze verschrikkelijke periode de kop bood !! Op haar begrafenis slaagde de man er zelfs MET VERVE in, om z'n mama een zelfgeschreven ode voor te dragen! In één woord; GROOTS KEREL !!!

 

Tik tak, tik tak,

 

Dat hij dan uiteindelijk toch samen met z'n, toegegeven tochietwasuperformitastischtoffe, pa in dit warm nest terecht kwam, bleek uiteindelijk voor ons beiden het grote lot van de levensloterij te zijn.......al is de locatie ...heu...misschien en/of mogelijkerwijs toch nog ietwa voor verbetering vatbaar mijn gedacht !? :-D

 

Tik tak, tik tak,

 

Praktisch elke week zie/hoor ik hem met z'n (stief)broer op stap gaan, en de familiale banden die in deze familie toch ZOOOOOO hecht zijn, blijken hem dus ook méér dan deugd te doen, zeker weten !

 

Tik tak, tik tak,

 

Tot voor een week of twee dan plots het telefoontje; Dat hij promotie gaat maken op z'n werk...! En of ik misschien z'n was ook nog eens kon komen halen......!?

Mike, wat is er hier ineens gebeurd kereltje !?? Jij woont daar plots helemaal alleen.........gaat zomaar op je eentje op reis......maakt promotie op je werk....JE WERK !!!!????

Hoe kan da nu toch plots allemaal makker ??

Wij moesten nog een partijtje gaan voetballen !!........samen wa gaan zwemmen en ravotten in't wildwaterbad !!!......ritjes maken met de moto !!!!!!!!????

Welken ONVERLAAT heeft hier ineens die jaren zomaar pardoes weggeknipt !!!?????

 

............Tik tak, tik tak

 

 

Proud as a peacock my boy !!!!!

Race Tegen De Tijd

Geplaatst op 1 januari, 2015 om 1:30 Comments reacties (2)

Het was misschien nog niet te laat !?

 
Maar dan zou het nu wel een kwestie zijn van ALLES OP ALLES te zetten.
Mijn vrouw bekijkt me wantrouwig, omdat ze het vervolg van dit verhaal al zo dikwijls eerder meemaakte.....helaas.
 
Vooraleer we er verder nog over gepraat hadden, stormden we beiden halsoverkop de trap af. In zo'n situatie zou ik normaal de treden minstens per 2, of zelfs 3 tegelijk nemen, maar ik voel plots mijn benen onhandig struikelend weigeren....!?
Net op het moment dat de angst zich van me meester maakt dat dit mogelijk weer het signaal is dat m'n gezondheid me weer eens in de steek laat, is het mijn trouwe handlanger die me er spottend op attent maakt dat ik mijn pantoffels nog aan heb…..
 
TERUG NAAR BOVEN, desnoods laat ik de veters van m'n bottines maar voor wat ze zijn, als we te laat komen zal het toch allemaal zinloos blijken.
En dan, eens op straat: het eeuwige drama...."waar heb ik dien auto nu weer geparkeerd gisteren !!!???"
Vooruit Frank, denk man, DENK DAN TOCH VERD####!!
Terwijl ik met de handen in het haar mijn hersenen sta te pijnigen, vraagt vrouwlief droogweg: "wa sta de daar nu zo te doen !??"
........"JA, VOOR LUIZEN EN VLOOIEN AAN'T CHECKEN, WA DENKTE NU ZELF DA'K AAN'T DOEN BEN !!?? Ik weet gewoon ni meer waar ik dien rotauto gisterenavond heb achtergelaten tedju, f#cking Alzheimerpatiënt da'k ben ? "
".......heu, samen met mij in de garage gezet.......zoals gewoonlijk in't weekend he !!???"


....Concentreren nu da'k de eerste minuten ni naar die haar ogen kijk, want als ik in't snuitje krijg dat ze mijne rode kop aan't uitlachen is, ga ik ni direct beter gezind worden vrees ik.
Wanneer ik in formule 1 stijl de garage met gierende banden uitscheur, merk ik NET te laat da wandelwagentje op, en zie het nog net uit m'n ooghoek dwars over de baan gekatapulteerd worden. Tja mijnen bumper is toch al flink beschadigd, en ik zie in mijne spiegel al nen barmhartige Samaritaan da oud menske terug recht helpen, gelukkig zonder (duidelijk zichtbare) schade.


Nood breekt wet, dus ik besluit mijn weg haastig te vervolgen, waarbij ik mezelf echter wel beloof bij haar te gaan verontschuldigen daags nadien (ze wordt ondertussen toch al tweeënnegentig had ik onlangs opgevangen, dus mag ze blij zijn dat het niks ernstig was)
De blikken van mijn vrouw besluit ik nu voorlopig straal te negeren, met als excuus het drukke verkeer, en verhoog tevens het volume van de verkeersinfo.....al moet ik bekennen dat het ontwijken van een ellenlange litanie daar de echte drijfveer voor was.


En dan zie ik ze staan....midden op het kruispunt...raampje open, cd’tje in de car-hifi: “the ultimate berber top 100 unlimited”, armpje nonchalant geleund op de deurstijl, babbeltje doen met de homie’s/achterneef/dealer/toevallige voorbijganger met het véél te kleine petje onder nen hoek van 45°.
In ne flits de mogelijke alternatieven overlopen De Vylder; - claxonneren kan niet, want als ze dan naar de wagen komen “wassa problem joenge !?”, komt Sonia onvermijdelijk te weten welke wapens haar man in deze wagen verbergt
-over het voetpad; ook geen optie, daar staat mijnen apotheker juist nu enkele klanten te bedienen
- achteruit rijden door deze enkelrichtingsstraat dan maar……!?
 
Terwijl ik in volle vaart derde optie uitvoer, onderwijl claxonnerend en met de dubbele pinkers aan, leun ik zelf ver uit het raam en schreeuw de aankomende voertuigen toe “UIT DE WEG, IK HEB EEN ZIEK KIND !!”
In de volgende straat aangekomen tracht ik vrouwlief’s steeds bozer wordende blikken te negeren, en het volume nog iets harder te zetten; an sich heb ik toch niet helemaal gelogen zekerst!!!?
Dankzij deze ingreep hoor ik ze niet mij lichtjes terechtwijzen; “Schatteke, dit kan je toch beter niet doen Zenne…”…….yeah right, zal wel eerder “JOENGE ZOUDE GIJ NI BETER DEN DOKTOOR VRAGEN UW MEDICAMENTEN NOG TE LATEN VERDUBBELEN !!?” zijn, of zoiets dergelijks.
 
Bij het opscheuren van de autostrade zie ik in een flits het volgende probleem al van na de eerste meters voor me opduiken; voor me nen afgetakelde wagen, met 4 gesluierde dames die besluiten in te voegen TEGEN ZEVENTIG KM PER UUR !!!!
Op mijn getoeter en “licht-gedim” reageren ze nogal irriterend met een “rustig aan”-gebaar.
DIT LAAT IK NIET ZO; nadat ik ze langs linksom-achter voorbijzwiep, besluit ik ze om “the big finger te tonen.
Eens naast hen gemanoeuvreerd, laat ik hen door het geopende raam OVERDUIDELIJK, ondertussen ongetwijfeld het schuim op de lippen, de middenvinger zien, hen razend toeschreeuwend “ LEER GODVERD**** ME MET NEN AUTO RIJDEN IDIOTE ISLA…………”
 
……….eens terug rustig op het middelste rijvak, MOET ik wel reageren op vrouwlief; ik voel haar kogelende blik gewoon in mijn rechterslaap branden……; “Ja, hadde gij da dan op voorhand gezien dat da nonnen waren misschien….?”
Hier zal heel wa geslijm aan te pas komen, wil je straks nog klank bij het beeld hebben De Vylder……shitnatoch.
Ik neem me voor om straks extra tijd uit te trekken om haar nieuwe kapsel te bewieroken, en haar veelvuldig te feliciteren met haar figuur: ‘damage-control pur sang’ heet da dan.
MAARRR, bloed kruipt waar het ni gaan kan he; nen BMW gooit zich, zonder pinkers te gebruiken, en tegen hoge snelheid dwars over 3 baanvakken, om sneller aan zennen afrit, hoogstens 200 meter verder te geraken !!??
 
DIT KAN IK NIET ONGESTRAFT LATEN VOOBIJGAAN ME DUNKT !!!!
Het is enkel omdat ik tegen honderdzeventig per uur héél even in de remmen moet gaan, aan de ondertussen door iedereen gekende flitspalen op de Antwerpse ring, dat den onverlaat NET op tijd z’n afrit kan bereiken, alvorens ondergetekende hem ff duidelijk kan maken dat hij zich, net als iedereen, ook aan de wet dient te houden BMW of niet tedju !!!
Uiteindelijk zelf op de plaats van bestemming aangekomen, stormen wij de auto uit, vervolgens de trappen op, alwaar den deze enkel keren moet inhouden……omdat vrouwlief telkens de inhoud van haar handtas dreigt te verliezen !?
WAT STEKEN JULLIE vrouwen daar eigenlijk toch allemaal in ? Krijgen jullie in de jeugd één of ander soort van CIA-training om de inhoud van die rugverwoesters tot in de eeuwigheid en in den treure geheim te houden !!?
Nooit vinden jullie daar iets in terug op het moment dat je naar een bepaalt item gevraagd wordt, en toch weegt da onding steevast ne kilo of 20 !!!?


Enfin eenmaal boven aangekomen is’t nog even een kwestie van links of rechts kiezen, de nodige autoriteiten te passeren, en dan naar de uiteindelijk eindbestemming te haasten.
MAAR DAN……zie ik de laatste hindernis; ik voel nu een ongelofelijk prettig gevoel vanuit m’n binnenste opborrelen, terwijl ik de benodigde papieren uit m’n achterzak opdiep, en in de onverlaten hun gezicht duw. Ik hoor ondertussen in het gezucht van m’n teerbemide haar afkeuring, omdat ZE WEEEET dat ik van dit moment geweldig geniet !!!
 
De man druipt al snel af, lichtjes gebogen, met z’n staart tussen de benen, z’n vrouw tracht me nog even trots in de ogen te kijken, om vervolgens haar man te beschimpen voor z’n laf gedrag, en ook uit het zicht te verdwijnen.
Eens gezeten……rust….eindelijk……
 
Dan steevast m’n geliefde “Schat, dit kunnen we toch niet blijven doen op deze manier !?”
….”Sattiepatatie, ge weet dat ik EN de reclame, EN de previews voor de komende films wil zien ! Ga nu zitten, en laten we van de film genieten!.......Ge ziet er trouwens fantastisch uit met uw nieuwe coupe, en ze doet je nog slanker lijken; ben echt wel apetrots op je !!!”
 
Et voilà, mits deze laatste zet heb ik alle protest in de kiem gesmoord, ZELFS het feit da’k die mensen perse van onze plaatsen moest verjagen….……ondanks een haast compleet lege zaal
……..GAME, SET, MATCH, I love it when a plan comes together
 


Rss_feed