Ditjes En Datjes

Vaak onzinnige, hopelijk soms leuke, bijwijlen emotionele, sporadisch uit het leven gegrepen,
nu en dan geloofwaardige, meestal nutteloze, 
maar steeds met goede intenties geschreven nonsens en epistels

Blog

Time Flies

Geplaatst op 3 januari, 2015 om 14:40

Tik tak, tik tak…

 

Het feit dat ik z’n mama bezwoer ZEKER uit te stellen tot NA het laatste weekend van juni, maar hij z’n intrede dan toch maar besloot te maken UITGEREKEND op 30 juni, had eventueel al een teken aan de wand kunnen blijken !?

Dat bewuste weekend waren namelijk wederom “De Vaartfeesten” georganiseerd, en daar z’n grootmoeder aldaar Cafébazin was, ging dergelijk evenement voor z’n vader steevast gepaard met grote hoeveelheden (leest u gerust “sloten”) alcoholmisbruik.

Zelfs in zo'n mate, dat de vroedvrouwen en de verpleegsters die de mama gingen assisteren in haar bevalling, op een bepaald moment méér bezorgd leken om het welzijn van ondergetekende, omdat die z'n huidskleur op bewust tijdstip perfect accordeerde met hun hagelwitte uniformen.

Getuige het feit dat joorstroeli, naast de nodige antibraakmiddelen en hoge dosissen paracetamol, ook een uitermate stevig ontbijt met spek en eieren voorgeschoteld kreeg, om alzo z'n verantwoordelijkheden naast het kraambed toch ietwa fatsoenlijk te kunnen opnemen.

 

Tik tak, tik tak,

 

Z'n eerste levensjaren bleek hij een méér dan zalig kind, hoewel z'n vader dit toen nog vooral meer van op den achtergrond beleefde: gedurende die periode was dien uil er nog rotsvast van overtuigd dat z'n zuurverdiende centen onmiddelijk terug moesten geïnvesteerd worden in de locale horeca......dumbass fool !!!

 

Tik tak, tik tak,

 

In z'n 3e levensjaar kregen al m'n oogappel z'n naasten de ULTIEME WAKE UP CALL, omdat het kieken besloot een portie te gaan armworstelen met Pietje De Dood himself !!!!

Na de allerlangste 36 uren uit mijn leven (die toen eerder 36 DAGEN leken), waarbij m'n jongen tussen leven en dood zweefde ten gevolge van een virale hersenvliesontsteking, besloot ik voor den elvendertigste keer om van "carpe diem" m'n levensmoto pur sang te maken..........waarna die voornemens na verloop van tijd voor den evenveelste keer wederom als sneeuw voor de zon verdwenen helaaspindakaas !?.......: herkenbaar ??? :-)

 

Tik tak, tik tak,

 

De band tussen vader en zoon werd in de daaropvolgende jaren echter SUPERsterk hoor, al stelde eerstgenoemde toch nog véél te vaak het voetbalpartijtje waar z'n eerstgeborene zo vaak om zeurde onnodig uit.

De ritjes achterop de moto of de zwempartijtjes werden trouwens om dezelfde drogredenen (werk, werk,werk) steevast naar een later tijdstip verschoven. Het bekende fenomeen "uitstel=afstel" klinkt velen waarschijnlijk ook niet onbekend in de oren vermoed ik !??

 

Tik tak, tik tak,

 

Waar al die noeste arbeid uiteindelijk voor nodig was, is me tot op heden trouwens nog steeds een groot mysterie: Mijnen bankdirecteur typt mijn correspondentie tot nader order nog steeds in rode inkt.......soms zelfs in drukletters tedju .

Nu heb ik onlangs wel uit betrouwbare bron mogen vernemen, dat hiervoor blijkbaar een perfect verklaarbare en bewezen wetenschappelijke uitleg zou bestaan: De zgn "Black Holes" die ALLE materie in het niets doen verdwijnen, komen dus blijkbaar OVERAL in het universum voor: het lijkt me dan ook niet geheel ondenkbaar dat er zo'n exemplaar zich pal in het centrum van mijn handpalm bevindt !!?

 

Tik tak, tik tak,

 

Enkele jaren geleden dan, de allergrootste tragedie in m'n zoon z'n leven; het plotselinge overlijden van z'n mama. MET GEEN WOORDEN kan ik het trotse gevoel beschrijven hoe ik van op de eerste rij mocht meemaken met welk een grootse waardigheid hij deze verschrikkelijke periode de kop bood !! Op haar begrafenis slaagde de man er zelfs MET VERVE in, om z'n mama een zelfgeschreven ode voor te dragen! In één woord; GROOTS KEREL !!!

 

Tik tak, tik tak,

 

Dat hij dan uiteindelijk toch samen met z'n, toegegeven tochietwasuperformitastischtoffe, pa in dit warm nest terecht kwam, bleek uiteindelijk voor ons beiden het grote lot van de levensloterij te zijn.......al is de locatie ...heu...misschien en/of mogelijkerwijs toch nog ietwa voor verbetering vatbaar mijn gedacht !? :-D

 

Tik tak, tik tak,

 

Praktisch elke week zie/hoor ik hem met z'n (stief)broer op stap gaan, en de familiale banden die in deze familie toch ZOOOOOO hecht zijn, blijken hem dus ook méér dan deugd te doen, zeker weten !

 

Tik tak, tik tak,

 

Tot voor een week of twee dan plots het telefoontje; Dat hij promotie gaat maken op z'n werk...! En of ik misschien z'n was ook nog eens kon komen halen......!?

Mike, wat is er hier ineens gebeurd kereltje !?? Jij woont daar plots helemaal alleen.........gaat zomaar op je eentje op reis......maakt promotie op je werk....JE WERK !!!!????

Hoe kan da nu toch plots allemaal makker ??

Wij moesten nog een partijtje gaan voetballen !!........samen wa gaan zwemmen en ravotten in't wildwaterbad !!!......ritjes maken met de moto !!!!!!!!????

Welken ONVERLAAT heeft hier ineens die jaren zomaar pardoes weggeknipt !!!?????

 

............Tik tak, tik tak

 

 

Proud as a peacock my boy !!!!!

Categorie├źn: Geen

Plaats een reactie

Oeps!

Oops, you forgot something.

Oeps!

De woorden die je hebt ingetypt komen niet overeen met de opgegeven tekst. Probeer het nogmaals.

0 reacties