Ditjes En Datjes

Vaak onzinnige, hopelijk soms leuke, bijwijlen emotionele, sporadisch uit het leven gegrepen,
nu en dan geloofwaardige, meestal nutteloze, 
maar steeds met goede intenties geschreven nonsens en epistels

Blog

Race Tegen De Tijd

Geplaatst op 1 januari, 2015 om 1:30

Het was misschien nog niet te laat !?

 
Maar dan zou het nu wel een kwestie zijn van ALLES OP ALLES te zetten.
Mijn vrouw bekijkt me wantrouwig, omdat ze het vervolg van dit verhaal al zo dikwijls eerder meemaakte.....helaas.
 
Vooraleer we er verder nog over gepraat hadden, stormden we beiden halsoverkop de trap af. In zo'n situatie zou ik normaal de treden minstens per 2, of zelfs 3 tegelijk nemen, maar ik voel plots mijn benen onhandig struikelend weigeren....!?
Net op het moment dat de angst zich van me meester maakt dat dit mogelijk weer het signaal is dat m'n gezondheid me weer eens in de steek laat, is het mijn trouwe handlanger die me er spottend op attent maakt dat ik mijn pantoffels nog aan heb…..
 
TERUG NAAR BOVEN, desnoods laat ik de veters van m'n bottines maar voor wat ze zijn, als we te laat komen zal het toch allemaal zinloos blijken.
En dan, eens op straat: het eeuwige drama...."waar heb ik dien auto nu weer geparkeerd gisteren !!!???"
Vooruit Frank, denk man, DENK DAN TOCH VERD####!!
Terwijl ik met de handen in het haar mijn hersenen sta te pijnigen, vraagt vrouwlief droogweg: "wa sta de daar nu zo te doen !??"
........"JA, VOOR LUIZEN EN VLOOIEN AAN'T CHECKEN, WA DENKTE NU ZELF DA'K AAN'T DOEN BEN !!?? Ik weet gewoon ni meer waar ik dien rotauto gisterenavond heb achtergelaten tedju, f#cking Alzheimerpatiënt da'k ben ? "
".......heu, samen met mij in de garage gezet.......zoals gewoonlijk in't weekend he !!???"


....Concentreren nu da'k de eerste minuten ni naar die haar ogen kijk, want als ik in't snuitje krijg dat ze mijne rode kop aan't uitlachen is, ga ik ni direct beter gezind worden vrees ik.
Wanneer ik in formule 1 stijl de garage met gierende banden uitscheur, merk ik NET te laat da wandelwagentje op, en zie het nog net uit m'n ooghoek dwars over de baan gekatapulteerd worden. Tja mijnen bumper is toch al flink beschadigd, en ik zie in mijne spiegel al nen barmhartige Samaritaan da oud menske terug recht helpen, gelukkig zonder (duidelijk zichtbare) schade.


Nood breekt wet, dus ik besluit mijn weg haastig te vervolgen, waarbij ik mezelf echter wel beloof bij haar te gaan verontschuldigen daags nadien (ze wordt ondertussen toch al tweeënnegentig had ik onlangs opgevangen, dus mag ze blij zijn dat het niks ernstig was)
De blikken van mijn vrouw besluit ik nu voorlopig straal te negeren, met als excuus het drukke verkeer, en verhoog tevens het volume van de verkeersinfo.....al moet ik bekennen dat het ontwijken van een ellenlange litanie daar de echte drijfveer voor was.


En dan zie ik ze staan....midden op het kruispunt...raampje open, cd’tje in de car-hifi: “the ultimate berber top 100 unlimited”, armpje nonchalant geleund op de deurstijl, babbeltje doen met de homie’s/achterneef/dealer/toevallige voorbijganger met het véél te kleine petje onder nen hoek van 45°.
In ne flits de mogelijke alternatieven overlopen De Vylder; - claxonneren kan niet, want als ze dan naar de wagen komen “wassa problem joenge !?”, komt Sonia onvermijdelijk te weten welke wapens haar man in deze wagen verbergt
-over het voetpad; ook geen optie, daar staat mijnen apotheker juist nu enkele klanten te bedienen
- achteruit rijden door deze enkelrichtingsstraat dan maar……!?
 
Terwijl ik in volle vaart derde optie uitvoer, onderwijl claxonnerend en met de dubbele pinkers aan, leun ik zelf ver uit het raam en schreeuw de aankomende voertuigen toe “UIT DE WEG, IK HEB EEN ZIEK KIND !!”
In de volgende straat aangekomen tracht ik vrouwlief’s steeds bozer wordende blikken te negeren, en het volume nog iets harder te zetten; an sich heb ik toch niet helemaal gelogen zekerst!!!?
Dankzij deze ingreep hoor ik ze niet mij lichtjes terechtwijzen; “Schatteke, dit kan je toch beter niet doen Zenne…”…….yeah right, zal wel eerder “JOENGE ZOUDE GIJ NI BETER DEN DOKTOOR VRAGEN UW MEDICAMENTEN NOG TE LATEN VERDUBBELEN !!?” zijn, of zoiets dergelijks.
 
Bij het opscheuren van de autostrade zie ik in een flits het volgende probleem al van na de eerste meters voor me opduiken; voor me nen afgetakelde wagen, met 4 gesluierde dames die besluiten in te voegen TEGEN ZEVENTIG KM PER UUR !!!!
Op mijn getoeter en “licht-gedim” reageren ze nogal irriterend met een “rustig aan”-gebaar.
DIT LAAT IK NIET ZO; nadat ik ze langs linksom-achter voorbijzwiep, besluit ik ze om “the big finger te tonen.
Eens naast hen gemanoeuvreerd, laat ik hen door het geopende raam OVERDUIDELIJK, ondertussen ongetwijfeld het schuim op de lippen, de middenvinger zien, hen razend toeschreeuwend “ LEER GODVERD**** ME MET NEN AUTO RIJDEN IDIOTE ISLA…………”
 
……….eens terug rustig op het middelste rijvak, MOET ik wel reageren op vrouwlief; ik voel haar kogelende blik gewoon in mijn rechterslaap branden……; “Ja, hadde gij da dan op voorhand gezien dat da nonnen waren misschien….?”
Hier zal heel wa geslijm aan te pas komen, wil je straks nog klank bij het beeld hebben De Vylder……shitnatoch.
Ik neem me voor om straks extra tijd uit te trekken om haar nieuwe kapsel te bewieroken, en haar veelvuldig te feliciteren met haar figuur: ‘damage-control pur sang’ heet da dan.
MAARRR, bloed kruipt waar het ni gaan kan he; nen BMW gooit zich, zonder pinkers te gebruiken, en tegen hoge snelheid dwars over 3 baanvakken, om sneller aan zennen afrit, hoogstens 200 meter verder te geraken !!??
 
DIT KAN IK NIET ONGESTRAFT LATEN VOOBIJGAAN ME DUNKT !!!!
Het is enkel omdat ik tegen honderdzeventig per uur héél even in de remmen moet gaan, aan de ondertussen door iedereen gekende flitspalen op de Antwerpse ring, dat den onverlaat NET op tijd z’n afrit kan bereiken, alvorens ondergetekende hem ff duidelijk kan maken dat hij zich, net als iedereen, ook aan de wet dient te houden BMW of niet tedju !!!
Uiteindelijk zelf op de plaats van bestemming aangekomen, stormen wij de auto uit, vervolgens de trappen op, alwaar den deze enkel keren moet inhouden……omdat vrouwlief telkens de inhoud van haar handtas dreigt te verliezen !?
WAT STEKEN JULLIE vrouwen daar eigenlijk toch allemaal in ? Krijgen jullie in de jeugd één of ander soort van CIA-training om de inhoud van die rugverwoesters tot in de eeuwigheid en in den treure geheim te houden !!?
Nooit vinden jullie daar iets in terug op het moment dat je naar een bepaalt item gevraagd wordt, en toch weegt da onding steevast ne kilo of 20 !!!?


Enfin eenmaal boven aangekomen is’t nog even een kwestie van links of rechts kiezen, de nodige autoriteiten te passeren, en dan naar de uiteindelijk eindbestemming te haasten.
MAAR DAN……zie ik de laatste hindernis; ik voel nu een ongelofelijk prettig gevoel vanuit m’n binnenste opborrelen, terwijl ik de benodigde papieren uit m’n achterzak opdiep, en in de onverlaten hun gezicht duw. Ik hoor ondertussen in het gezucht van m’n teerbemide haar afkeuring, omdat ZE WEEEET dat ik van dit moment geweldig geniet !!!
 
De man druipt al snel af, lichtjes gebogen, met z’n staart tussen de benen, z’n vrouw tracht me nog even trots in de ogen te kijken, om vervolgens haar man te beschimpen voor z’n laf gedrag, en ook uit het zicht te verdwijnen.
Eens gezeten……rust….eindelijk……
 
Dan steevast m’n geliefde “Schat, dit kunnen we toch niet blijven doen op deze manier !?”
….”Sattiepatatie, ge weet dat ik EN de reclame, EN de previews voor de komende films wil zien ! Ga nu zitten, en laten we van de film genieten!.......Ge ziet er trouwens fantastisch uit met uw nieuwe coupe, en ze doet je nog slanker lijken; ben echt wel apetrots op je !!!”
 
Et voilà, mits deze laatste zet heb ik alle protest in de kiem gesmoord, ZELFS het feit da’k die mensen perse van onze plaatsen moest verjagen….……ondanks een haast compleet lege zaal
……..GAME, SET, MATCH, I love it when a plan comes together
 

Categorie├źn: Geen

Plaats een reactie

Oeps!

Oops, you forgot something.

Oeps!

De woorden die je hebt ingetypt komen niet overeen met de opgegeven tekst. Probeer het nogmaals.

2 reacties

Antwoord Linda
2:02 op 12 januari, 2015 
Jij ben echt wel prettig gestoord ! TOP geschreven gast :--)
Antwoord Frank
10:23 op 12 januari, 2015 
:-D