Ditjes En Datjes

Vaak onzinnige, hopelijk soms leuke, bijwijlen emotionele, sporadisch uit het leven gegrepen,
nu en dan geloofwaardige, meestal nutteloze, 
maar steeds met goede intenties geschreven nonsens en epistels

Blog

Een Typische Dag

Geplaatst op 4 januari, 2015 om 5:50


Tja dokter, “Een typische week” beschrijven uit z’n leven….?

Het is eigenlijk niet zo makkelijk chronologisch te ordenen, gewoon wat gebruikelijke tics opsommen zou misschien makkelijker zijn, maar ik zal op uw verzoek toch een poging wagen.

 

Het opstaan gaat meestal gepaard met een gil, die bij menigeen spontaan herinneringen aan de “douchescène” uit “Psycho” zal oproepen.

Nadat de mama de restanten van zijn “Piet Piraat”-behangpapier, zo goed en zo kwaad mogelijk als het gaat, herschikt heeft.... vervang ik z’n beddengoed waarvan hij ‘s nachts blijkbaar besloten had om dit tot een Picasso-waardige tentconstructie om te bouwen, om hiermee vervolgens ons immer werkende wasmachine/droogkast van hun dagelijkse munitie te voorzien (perpetuum mobile = helaaspindakaas op’t ogenblik van dit schrijven nog steeds sciencefiction) .

 

Terwijl ik hiermee druk in de weer ben, vult mijn lieftallige eega, ondertussen al lichtjes sarcastisch Will Tura’s “mooi, ’t leven is mooi” fluitend, een eerst emmer water/zeep-oplossing; onze viervoetige huisvriend heeft inmiddels blijkbaar op de keukenvloer een vreemdsoortig "Delvoye" ogend kunstwerk achtergelaten………….de koekjes/worstjes/snoepjes/speelgoedjes die z’n hyperkinetisch, doch ooooooooo zo genereus, vriendje hem gisteren en masse voederde, zijn hem blijkbaar toch niet al te best bekomen ?

 

Deze bezigheid moet ik inderhaast staken, omdat ik beneden de bloempot op de binnenkoer hoor uiteenspatten die hij in dit hectische/onbewaakte moment bij de moeke kon bemachtigen, en mits een volwaardige kogelstoot over het terras keilde.

De Marokkaanse buurman glimlacht ondertussen minzaam/sarcastisch/duivels/smalend (schrappen ifv het tijdstip van de dag) vanachter z’n vensterraam, omdat die mens al méér dan blij is dat het ditmaal noch zijn hoofd, noch z’n pergola, noch z’n immer in boerka getooide echtgenote was die geviseerd werd.

 

Terwijl ik de scherven beneden in de vuilbak bij de restanten van z’n eerdere trofeeën prop, hoor ik boven aan de kreet van m’n lieftallige eega dat z’n derde wapenfeit al genoteerd staat; de grote wijzer is sedert z’n ontwaken nog niet eens half rond gegaan op dat ogenblik.

 

 

Terug boven aangekomen durf ik m’n wederhelft, die op dat ogenblik druk bezig is één of andere vreemde substantie van de keukenvloer te verwijderen, niet echt te vragen wat er precies gebeurde…………omdat ik op dat ogenblik de eerder vermeldde emmer in de living zie liggen……..de water/fecaliën oplossing die normaal/logischerwijs hierin moest aanwezig zijn blijkt evenwel spoorloos…….slik.

Omdat ik hem graag ondertussen toch iets of wat zou afleiden/verstrooien , zodat wij onze opruimings- en/of saneringswerken makkelijker zouden kunnen voortzetten, ga ik op zoek naar de afstandsbediening van z’n “gepantserde-speelkamer-tv-opstelling” …….maar vind enkel één van de batterijen en het batterijendekseltje (of althans toch een stuk ervan) terug……I dare not ask.

 

“Plan B” dan maar; ons ‘totopMoederTheresahoogteveheven-moeke’ vragen hem nog even beneden te houden, zodat we op die manier net genoeg tijd kunnen winnen om de tot nu toe geleden schade wat grondiger te kunnen opmeten en in kaart te brengen.

Nog voor ik de vraag kan/durf stellen besef ik, gelukkig net op tijd, dat ik beter onmiddellijk terug rechtsomkeer maak teneinde de brave ziel niet in één of andere katatonische shock te duwen; ze is blijkbaar zelf net in de weer enkel stukken behangpapier terug te fatsoeneren die hij, vermoedelijk ergens tussen paragraaf twee en drie, vakkundig stripte; tja als ge ‘Picasso’t’, moet ge ook ineens tegoei ‘Picassoën’ niwaar !? That’s my boy !

 

Ik besluit dan maar om, zonder evenwel haar toestemming te vragen, een half Temesta’ke uit vrouwlief’s voorraad te ontvreemden om m’n, ondertussen toch ‘lichtjes verhoogde’, nervositeit makkelijker de baas te kunnen. En JAAAAA, met het schaamrood op de wangen geef ik toe: héél even kom ik in de verleiding om hiervan een mespuntje in m’n oogappel z’n platte kaasje te vermengen, om z’n energiepeil een HÉÉÉÉL klein beetje te temperen !!?

 

……….neenee, da’s helemaal ni waar zenne; in mijn fantasie prop ik een ganse doos van deze tranquillizer door z’n strot, waarna ik met nen Bacardi Cola MET parapluuke mij aan m’n zwembad installeer en me in het vervolg van m’n ‘Het Lied Van Ijs En Vuur’-epos dompel, zodat ALLE problemen van de wereld plots eindeloos ver weg blijken !?

Hoe bedoelt u; “ da’s een zieke gedachte” ? ’t is toch ni da’k zoiets echt zou doen…..of….misschien…..toch…..nee natuurlijk ni kieken; wouldn't miss out on all the fun !!

 

Enfin Dokter, tegen dan is zowa het eerste uur van ne typische vakantiedag ‘à casa Jamie’ ongeveer voorbij, en gebeurt er meestal iets vreemd en onverklaarbaar !!?

Op een onbewaakt moment neemt thelittleTasmanianDevil plots je gezicht tussen z’n beide pollekes, kijkt je met z’n mooie oogjes waar niets anders dan wereldvreemde, doch OOOOOO ZOOOO lieflijke en onschuldige gedachten te bespeuren zijn aan,en geeft je een luide liefdevolle smakkerd voluit op de lippen !!

 

 

Dit is dan ook steevast het EXACTE moment waarop je beseft dat dit wonderbaarlijk mooie kind, met oneindig veel meer problemen worstelt dan wij allemaal tesamen, en komt meestal de openbaring;……………er zijn véél erger dingen in de wereld, wa ne SUPERgast hebben wij toch op de wereld gezet tedju !!!!!


Categorie├źn: Geen

Plaats een reactie

Oeps!

Oops, you forgot something.

Oeps!

De woorden die je hebt ingetypt komen niet overeen met de opgegeven tekst. Probeer het nogmaals.

0 reacties