Ditjes En Datjes

Vaak onzinnige, hopelijk soms leuke, bijwijlen emotionele, sporadisch uit het leven gegrepen,
nu en dan geloofwaardige, meestal nutteloze, 
maar steeds met goede intenties geschreven nonsens en epistels

Blog

Nieuwe ploeg

Geplaatst op 7 januari, 2015 om 0:45

M'n eerste nacht in een nieuwe ploeg……weeral !?
Omdat dit de tweede overplaatsing is in evenveel jaren, en de zesde in m'n ganse "carrière"(sic), zou ne mens verwachten dattem da toch stilaan gewoon wordt niwaar ?Nu, voor een stuk klopt dat wel hoor; na 24 jaar elkaar op hetzelfde bedrijf aflossen, zijn deze mensen uiteraard geen volkomen onbekenden meer, maar het voelt toch telkens een beetje alsof men plots uit z'n "roots" weggerukt wordt.
Maar vooral spookt dan op den duur constant de vraag door je hoofd ; "waarom" ?Kijk, nauwelijks 2 jaar geleden, moest mocht ik bij onzen groten baas op de koffie, waarbij deze me NET niet genoeg bewierookte om hem van romantische gevoelens jegens uw dierbare te verdachten; dat "mijn ziekteverzuim" van de laatste jaren, en dit in fel contrast met hun eerdere verwachtingen "haast onverklaarbaar laag" bleek.
Dat hij m'n werklust zeer hoog inschatte, dat hij een daarbij horende positieve instelling ten zeerste waardeerde, enz…


 
Nu, wanneer de brave ziel daarbij op bepaald moment, weliswaar in volle euforie zijnde, mijn fysieke eigenschappen begon te adoreren, had bij iemand met enige homofobe attitude misschien (onterechte ?) belletjes doen rinkelen, maar ik interpreteerde het toen meer als een blijk van 's mans goede smaak.


 
Toegegeven; het knuffelgedeelte leek me in eerste instantie nog enigszins verantwoordbaar vanwege, en ik citeer "in mijn geloofsgemeenschap een eerder traditionele gewoonte bij dergelijke peptalks", maar dat daarbij zo nodig ook nog vol op de mond dient gekust te worden vind ik toch nergens terug op Wikipedia zenne, laat staan het zgn ‘French kissing' !!? ( trouwens; diezelfde Wiki maakt helemaal NERGENS gewaag van een "Joodsorthodoxesublimatistischeanalyse"-religie !??)
......tja........een hele lieve, doch zéér excentrieke man toch mijn gedacht !??
(Hey, ik ben er hier maar een beetje mee aan't zwanzen zulle mensen: Er was immers HELEMAAL geen sprake van koffie, kreeg enkel een bekertje water van't machien)Hoe dan ook; nauwelijks 24 maanden later moest ik dan blijkbaar toch weer noodgedwongen migreren.
Zou het dan uiteindelijk toch de lichaamshygiëne zijn die iets of wat te wensen overlaat, waardoor ze me telkens liever kwijt dan rijk zijn ?
Nochtans neem ik, tot nader order, toch elke zondag m'n bad (béétje zuinigheid ivm ons kostbare water heeft nog nooit iemand geschaad), en wanneer ik nog maar het minste vermoeden heb een beginnend "odeurtje" te ontwikkelen, gebruik ik steeds preventief een, trouwens door onszelf gefabriceerde, "Baygon-deo".


 
Heeft het dan mogelijkerwijs toch misschien eerder met mijn vakbekwaamheid, of veeleer een gemis daaraan, te maken ?
Het is namelijk inderdaad wel zo dat ik de, blijkbaar voor mij alhier persoonlijk uitgevonden, eeuwige oneliner "zet u G*dverd*mme op dien stoel, en blijf OVERAL met uw f*kken af !" de laatsten tijd af en toe al es flink met de voeten heb getreden (weliswaar wel stiekem achter ieders rug om)?
Je moet hierin begrijpen dat zo'n flikkerende, twinkelende, en bijwijlen dansende lichtjes, op ondergetekende een enigszins betoverend hypnotiserend effect hebben, waarbij deze sukkelaar, als't ware aangestuwd door één of andere hogere macht, GEDWONGEN wordt om als ne gek aan al die knopkes te gaan draaien !!!!


 
Waar dan desalniettemin steeds al die heisa weer voor nodig blijkt, is me tot op heden toch nog steeds min of meer een raadsel zulle; er is de laatsten tijd geen nauwelijks nog ambulance, brandweer of enig ander interventiedienst aan te pas gekomen.
Bovendien; meestal is alles binnen de week weer terug gerepareerd en/of opgestart !!!?
Oké, m'n obligate grapjes kunnen hierbij dan evenwel soms als ongepast of zelfs misplaatst gedefinieerd worden; "Kijk mannen, vuurwerk midden oktober !" is misschien niet de allerverstandigste opmerking, als er op dat eigenste moment nog zes man vermist wordt, of bij "Den Duits valt precies terug binnen" had ik waarschijnlijk ook beter eerst tot 10 geteld, gezien onze werkgever……juist ja.


 
Neen, volgens mij heeft het allemaal meer met mijn vermeend medicatie (mis- ?) gebruik te maken.
Blijkbaar zijn de collega's die heel den dag door stemmen horen, op't moment van dit schrijven, hier toch nog serieus in de minderheid !??
Dit kwam onlangs trouwens nog eens overduidelijk aan't licht toen ik onzen baas om een dringende interventie verzocht, om te komen bemiddelen in een discussie met enkele onverlaten, die ZWAAR uit de hand dreigde te lopen.
Dat hij uiteindelijk in zijn verslag ZIJN interpretatie van de feiten zo nodig in koeien van rode drukletters diende te plaatsen, ivm ZIJN relaas als zou uw nederige dienaar, en ik citeer "ziedend, roepend, brullend en tierend !" tegen VOOR HEM onzichtbare tegenstanders aantrof, kan ik hem tot op den dag van vandaag (nog) niet vergeven !!??


 
Volgens onze eigenste bedrijfsarts echter, is het vooral het feit dat ik de desbetreffende medicatie willen nillens aankoop bij de, hier in Borgerhout alom tegenwoordige, straathoekapothekers (evolutie hou je dus ECHT niet meer tegen hé !?), voor een groot deel verantwoordelijk betreffende de verscheidenheid aan neveneffecten.
Vooral het eeuwig terugkerende fenomeen van black-outs en extreem geheugenverlies, is volgens hem hierin zeker niet zonder enig gevaar !??


 
Hoe dan ook; nauwelijks 24 maanden later moest ik dan blijkbaar toch weer noodgedwongen migreren.
Zou het dan uiteindelijk toch de lichaamshygiëne zijn d…..heu..
ANYHOW;
Ik moet me dringend terug beginnen te concentreren dmv het LUID citeren van mijn relaxerende mantra's, want de lichtjes beginnen me hier wederom massaal aan te roepen !!!?


 
Je zou dit echt zelf eens moeten aanschouwen; a ZOOOOOOO mooi, al die flikkerende, knipperende en twinkelende bonte en veelkleurige lichtjes en lampjes, die me met hun schattige gibberende en schaterlachende kinderstemmetjes roepen, wablief; AANZINGEN, hun te volgen !!?
Bovendien word ik nu plots een zéér sterke zwavel- en lavendelgeur gewaar, en dat is't signaal van "de Grote Duistere Meester", dat ik de schermen alhier dringend dien te zegenen dmv mijn thermos met wijwater, of Hij dreigt wederom gloeiende priemen in mijn schedelpan te drijven, wat een HOOGST onaangenaam gevoel veroorzaakt, ik verzeker het u !!


 
Ik moet mijn relaas trouwens toch stilaan beëindigen nu, want de collega's willen (blijkbaar toch met een onverklaarbaar lichte dwang) dat ik onze nieuwe bedrijfsoutfit, mits m.i. toch lichtjes overdreven "Chinese vrijwilliger's"-technieken, ne keer laat aanpassen.
WELKEN IDIOOT hebben ze hier trouwens dit keer nu weer verantwoordelijk gemaakt voor de aanschaf van dergelijke miskleun; nen tenue met mouwen die op de rug geknoopt worden, daar kan je toch NOOIT of te nimmer fatsoenlijk mee werken tedoemme !!?
 

Categorie├źn: Geen

Plaats een reactie

Oeps!

Oops, you forgot something.

Oeps!

De woorden die je hebt ingetypt komen niet overeen met de opgegeven tekst. Probeer het nogmaals.

0 reacties