Ditjes En Datjes

Vaak onzinnige, hopelijk soms leuke, bijwijlen emotionele, sporadisch uit het leven gegrepen,
nu en dan geloofwaardige, meestal nutteloze, 
maar steeds met goede intenties geschreven nonsens en epistels

Blog

Je suis Charlie

Geplaatst op 9 januari, 2015 om 0:45

                                                                    

Het spreekt hopelijk voor zich dat ik hier liever wat lichtjes debiele, infantiele nonsens neerpen, maar de huidige situatie houdt me, net als zovelen, dermate in de ban, dat ik een topic hierover op z'n minst m'n morele plicht vond.
De terreuraanslagen in Parijs laten niemand onberoerd, en de reacties op deze gruweldaad geven ook ditmaal het internet blijkbaar een ongekende boost.

 


Nochtans, eens ik de eerste emoties liet luwen en er dieper over nadacht, kwam ik steeds op't zelfde eindpunt: "waarom eigenlijk?"
Ik bedoel maar, zonder ook maar ÉÉN HALVE PROCENT deze horror te willen minimaliseren, stel ik me toch enkele dingen in vraag.

 


Het eerste voor de hand liggende is't feit dat dit de massa dermate heeft geschokt, dat de haat- en wraakreacties op de diverse fora allerminst uit de lucht gegrepen zijn, nochtans: als dergelijke wandaden tegen de mensheid worden uitgevoerd om de gemoederen op te hitsen (zoals praktisch alle specialisten het ondertussen wel eens zijn), spelen we dan deze terroristen niet 100% in de kaart door ons hierin te laten meeslepen ?


Zijn we op dat eigenste moment niet gedegradeerd tot slechts willoze marionetten, die EXACT alles minutieus uitvoeren wat de poppenspelers eigenlijk van ons verwachten ?
Mij zou het bv. veel verstandiger lijken om, qua tegenaanval, massaal te tonen dat dergelijke wreedheden dan misschien wel een onuitwisbare indruk achterlaten, maar wij tevens unaniem demonstreren dat we ons niet zomaar laten intimideren !?


Ikzelf bv. ben zinnens (voorlopig) elke dag een andere Charlie Hebdo cartoon als profielfoto te publiceren, enerzijds vanzelfsprekend uit pure solidariteit, maar anderzijds ook om het signaal te sturen dat ze NOOIT OF TE NIMMER onze meningsvrijheid zullen/kunnen inperken !?


Het lijkt me in alle omstandigheden zowiezo stukken efficiënter de tegenstander te tonen dat je NIET IN'T MINST onder de indruk bent van z'n eisen, ipv je als een willoos slachtoffer te laten meevoeren in zijn misselijk georchestreerde strategie.

 


Let wel, buiten dit alles blijf ik nog met een prangende vraag op m'n lever achter.

Deze aanslag waarbij 12 slachtoffers te betreuren vielen heeft een dermate impact op de mensheid, dat de 'stille wakes', 'minuten van stilte' en alle andere mogelijke steunbetuigingen wereldwijd ondertussen ( overigens zéér terecht) ontelbaar verspreid zijn.

Nochtans zijn er momenteel nog talloze strijdtonelen waarbij op DAGELIJKSE basis minstens EEN DUIZENDVOUD aan getroffenen te betreuren valt !

Kleine greep uit het aantal conflicten die tot op de dag van vandaag nog onnoemelijk veel slachtoffers eisen, de één al gruwelijker dan de andere;

Irak, Oekraïne, Somalië, Syrië, Jemen, Nigerdelta, Waziristan (Pakistan), Ivoorkust, enz., enz.


Hoe komt het dat nauwelijks 10% van deze conflicten het (af en toe) vermelden in de verschillende verslaggeving waard zijn, waarbij er nu minder dan 0,01% aan slachtoffers vallen in onze achtertuin, plots de halve planeet steigert !?

Het meest voor de hand liggende antwoord, zat dus inderdaad al in voorgaande stelling hé; het komt plots wel allemaal héél dichtbij nu !?

 


Maar een vraagstuk dat me al oneindig véél langer in de ban houdt, is het feit dat één bevolkingsgroep een andere bevolkingsgroep wil pijn doen, omdat deze laatste niet gelooft in iets of iemand (of een andere 'iets of iemand') die nog NOOIT iemand gezien heeft, allerminst OOIT gehoord heeft, maar die blijkbaar altijd wel enkele uitverkorene vertegenwoordigers heeft, die vanop hun spreekgestoelte orakelen dat zij WEL kunnen communiceren met deze oppersmurf, en dan maar ineens in één adem iedereen een levensfilosofie opleggen, die blijkbaar op het einde van de rit toch op alle manieren naar eigen believen mag geïnterpreteerd worden !


Let op, hierin hebben ze dus wel degelijk allemaal de boter op't hoofd zenne, Christendom, Islam, Hindoeïsme, Jodendom, Boeddhisme (hoewel deze nog't voordeel van de twijfel krijgt), Satanisme, Taoïsme, getuigen van Jehova, Vishnoe, enz., enz.; allen beweren ze hun ultieme levensfilosofie aan de rest van de mensheid te moeten opleggen......


Het zal wel weer aan het twijfelachtig IQ van uw ondergetekende liggen, maar de meeste figuranten in Star Trek leken toch me stukken geloofwaardiger


 

 

 

 

 

 

 

 

Categorie├źn: Geen

Plaats een reactie

Oeps!

Oops, you forgot something.

Oeps!

De woorden die je hebt ingetypt komen niet overeen met de opgegeven tekst. Probeer het nogmaals.

1 Comment

Antwoord Jefferyfup
3:57 op 2 oktober, 2017 
No matter how happy people may be with their life, stress may find its way in. Sometimes stress is so hard to control because people do not know how to go about fixing their stresses. In the following article, you are going to be given advice to help you deal with life's stresses.

ou acheter le viagra