Ditjes En Datjes

Vaak onzinnige, hopelijk soms leuke, bijwijlen emotionele, sporadisch uit het leven gegrepen,
nu en dan geloofwaardige, meestal nutteloze, 
maar steeds met goede intenties geschreven nonsens en epistels

Blog

Charlie Hebdo 2

Geplaatst op 16 januari, 2015 om 2:40

Ik was eerst zinnens hier geen woorden meer aan vuil te maken, al was het alleen maar al voor het feit dat de berichtgeving hieromtrent onderhand eindeloos wordt, en dan meestal nog van een ongezonde dosis hypocrisie vergezeld gaat.


 

Naar aanleiding van enkele lichtjes verhitte discussies deze week echter, moet er toch nog ’t een en ’t ander van mijn hart: “Als je ’t voelt kriebelen, moet je….heu…schrijven” !?


Een eerste woordenwisseling ontspon zich eerder deze week spontaan met enkele van m’n nieuwe collega’s op het werk; eerlijk is eerlijk, hier werden de argumenten over en weer nog enigszins mits goede motivaties ondersteund.
Het 2e dispuut met nen buurman van mij gisterenavond echter, ervaarde ik …heu…. iets of wat lichtjes tenenkrullend.


Hoewel hier praktisch woord voor woord dezelfde argumentatie gebruikt werd, kon deze onverlaat ALLERMINST dezelfde motivaties als mijn collega’s aanvoeren; wegens eerdere verklaringen van dees sujet die haaks op zijn argumenten van gisteren staan, kunnen we hem hier op z’n zachtst gesproken van een milde vorm van eerder vermelde hypocrisie verdenken …….yeah right, hypocriet in’t kwadraat eerder.
Er werd in deze redetwist in verband met heel de “Charlie Hebdo hetze” op een bepaald moment geopperd dat “ze het toch wel allemaal zelf gezocht hadden uiteindelijk !” ……!!!???


Omdat ik het op dat moment even in Keulen hoorde donderen, en ondanks dat mijn bijhorende gezichtsuitdrukking op dat moment nochtans waarschijnlijk een open boek moet geweest zijn, werd er nog luchtig in de zelfde trant stellingen verkondigd zoals “Ze beledigen hiermee tenslotte een ganse geloofsgemeenschap”, of wat dacht u van “ze wisten best dat de profeet Mohammed nooit mag afgebeeld worden”, of last but not least “ze moeten nu niet verschieten; dat ze vroeg of laat zo’n reactie mochten verwachten is volstrekt normaal “


 

Kijk, op dergelijke momenten voel ik het dermate kriebelen, dat de enige zin die op dat moment door m’n hersenpan galmt de slagzin van mijn toekomstige handtatoeage is “NI IMPULSIEF DE VYLDER, NI IMPULSIEF DE VYLDER, NI…..”
Enfin, na een herhaling of vijfhonderd zakt mijnen hartslag dan toch meestal terug onder de honderdvijftig, denk ik er meestal nog net op tijd aan om het schuim terug van mijn mond te vegen, en maakt er doorgaans wel één of andere omstaander mij er discreet op attent dat mijn broek op m’n enkels hangt !!
( http://www.onderwoorden.nl/intensiveringen/daar_zakt_mijn_broek_van_af/ )


Maar laat ik VOORAL eerst nog eens klaar en duidelijk stellen, dat deze hele affaire totaal niks te maken heeft met een eventueel gebrek aan goede smaak; of men de bewuste cartoons nu top dan wel wansmakelijk vindt, doet verdorie toch helemaal niets ter zake !?


Het gaat er in tegendeel wel om dat wanneer ik ne Kalashnikov in mijne smoel geduwd krijg, omdat ik gelachen heb met een figuur die een even grote geloofwaardigheidfactor heeft als de tandenfee (sorry Mikeske) of de zogezegde maanlanding, ik dat m.i. toch een ietsepietsie moreel onverantwoord vind dergelijke actie te pardonneren met ne simpele “deze reactie had je nu toch kunnen verwachten misschien”…….heu….ja; ergens in het regenwoud midden donker Afrika bij één of andere stam kannibalen, waar ik net tegen het opperhoofd z’n been gepist heb misschien!?


 

Of wat van die eerste stelling ivm het beledigen van een ganse geloofgemeenschap ?
Wel ik herinner me toch levendig verschillende gelegenheden, waar ik te midden christelijke drinkebroers, met de regelmaat van de klok schunnige grappen ivm God/Jesus/de paus in de groep zwierde, al dan niet lichtjes onder de invloed/bedwelmd.
Nochtans……nog geen waterpistool kwam er toen aan te pas, integendeel; meestal kreeg ik dan nog een pint aangeboden in ruil voor nog een mop.


Je moet trouwens maar eens nagaan dat ELKE grap, uiteindelijk wel een bepaalde persoon of groep in een slecht daglicht stelt; zowel bestaande mensen (zoals politici, b.v.’s, sportlui, gehandicapten, pastoors, etc…;) als fictieve figuren (Mohammed, kabouters, den aartsengel of den duivel, sinterk……heu …..oeps)

 


DUSSSSSS…als we de lijn hier zouden doortrekken, kan iedereen vanaf nu beter gewapend rondlopen, en eindigt een gezellig avondje café met de vrienden, geheid telkens met een bloedbad ?
Trouwens; op bepaald moment suggereerde ik in dit debat, dat deze idiote redenering dan tenslotte voor alle geloofsovertuigingen door te trekken valt…….de perfecte timing om hier EINDELIJK uit de kast te komen !!


Ikzelf ben er namelijk al verschillende jaren heilig van overtuigd dat wij door buitenaardse wezens op deze planeet gedropt zijn, en Zijn Heiligheid Darth Vader de enige echte ultieme opperGod is !

Momenteel ben ik nog wel naarstig op zoek naar volgelingen, maar ik verwittig u allen al graag reeds lang bij voorbaat; als de heer Lucas het ooit nog eens in zijnen bol haalt een, trouwens totaal overbodige, sequel te overwegen…………is de bioscoop DE te mijden plaats !
Ik zal mijn discipelen aldan namelijk zonder enige schroom massaal richting Kinepolis sturen met ne gigantische voorraad Molotovcocktails; Zijne Eminentie mag namelijk ZEKERRRRRR nooit of te nimmer afgebeeld worden !!!!! (Of dacht ge dattem dien potsierlijke helm voor z’n plezier draagt misschien !!???)

 


Nee, het is ondertussen toch al wel meermaals en onomstotelijk bewezen dat lachen je gezondheid zéér positief bevordert.

Dus als je problemen hebt met de humor van bepaalde boekjes/magazines ; LEES ZE NIET !,… met de grappen van nen bepaalde cabaretier; BLIJF GEWOON THUIS ! ,….met een tv programma dat niet strookt met uw morele waarden ; ZAP SIMPELWEG NAAR EEN ANDER KANAAL ! ,….met één (of meerdere) van mijn moppen in’t café die je flauw/beledigend/irritant/afgezaagd/stom vindt ; STOP MET MIJ TELKENS PINTEN TE TRAKTEREN

 

 

 

Categorie├źn: Geen

Plaats een reactie

Oeps!

Oops, you forgot something.

Oeps!

De woorden die je hebt ingetypt komen niet overeen met de opgegeven tekst. Probeer het nogmaals.

0 reacties