Ditjes En Datjes

Vaak onzinnige, hopelijk soms leuke, bijwijlen emotionele, sporadisch uit het leven gegrepen,
nu en dan geloofwaardige, meestal nutteloze, 
maar steeds met goede intenties geschreven nonsens en epistels

Race Tegen De Tijd 

Het was misschien nog niet te laat !? 


Maar dan zou het nu wel kwestie zijn van ALLES OP ALLES te zetten. 
Mijn wederhelft bekijkt me wantrouwig, omdat ze het vervolg van dit verhaal al zo vaak eerder meemaakte.....helaas. 
Zonder verder overleg, stormen we beiden halsoverkop de trap af.
In dergelijke situatie zou ik normaal de treden minstens per 2, of zelfs 3 tegelijk nemen, maar plots…. voel ik mijn benen onhandig struikelend weigeren....!? 
Net op het moment dat de angst zich van me meester maakt, dat dit mogelijk weer het signaal is dat mijn gezondheid me wederom in de steek laat, is het mijn liefste eega die me er spottend op attent maakt dat ik mijn pantoffels nog aan heb….. 
TERUG NAAR BOVEN, desnoods laat ik de veters van mijn bottines maar voor wat ze zijn; als we te laat komen zal het toch allemaal zinloos blijken.


En dan, eens op straat: het eeuwige drama...."waar heb ik die verdomde auto weer geparkeerd gisteren !!!???"
Vooruit, denk man, DENK DAN TOCH VERD####!!
Terwijl ik met de handen in het haar mijn hersenen sta te pijnigen, vraagt vrouwlief droogweg: "wat sta je daar nu zo onnozel te draaien !??"
........" VOOR LUIZEN EN VLOOIEN AAN'T CHECKEN, WAT DENK JE NU ZELF DAT IK AAN'T DOEN BEN MISSCHIEN !!?? Ik weet gewoon niet meer waar ik die rotauto gisterenavond heb achtergelaten !? "
".......heu, samen met mij in de garage gezet.......zoals gewoonlijk in’t weekend hé schatteke !!???"
....Concentreren nu dat ik de eerste minuten niet naar haar ogen kijk, want als ik in't snuitje krijg dat ze mijne rode kop aan't uitlachen is, ga ik niet onmiddellijk beter gezind worden vrees ik.


Wanneer ik in formule 1 stijl de garage uitscheur, merk ik NET te laat dat wandelwagentje op, en zie het nog net over de baan gekatapulteerd worden.
Tja mijnen bumper was toch al flink beschadigd, en ik zie trouwens in mijne spiegel al een barmhartige Samaritaan het oud mensje terug recht helpen, gelukkig zonder al te veel (zichtbare) schade blijkbaar.
Nood breekt wet, dus besluit mijn weg haastig te vervolgen, waarbij ik mezelf echter wel beloof me bij haar te gaan verontschuldigen daags nadien .
De blikken van mijn vrouw besluit ik nu voorlopig straal te negeren, met als excuus het drukke verkeer, en verhoog tevens het volume van de verkeersinfo.....al moet ik bekennen dat het ontwijken van een ellenlange litanie daar de echte drijfveer voor is.


En dan ….zie ik ze staan....midden op’t kruispunt...raampje open, cd’tje in de car-hifi: “the ultimate berber top 100 unlimited”, armpje nonchalant geleund op de deurstijl, babbeltje doen met de homie’s/achterneef/dealer/toevallige voorbijganger met het véél te kleine petje onder een hoek van 45°.
In een flits de mogelijke alternatieven overlopen ;
- claxonneren kan niet, want als ze dan naar de wagen komen “wassa problem joenge !?”, komt mijn wederhelft onvermijdelijk te weten welke wapens deze wagen verbergt
-over het voetpad; ook geen optie, daar staat mijn ‘straathoek-apotheker’ juist nu enkele illustere klanten te bedienen
- achteruit rijden door deze enkelrichtingstraat dan maar……!?
Terwijl ik in volle vaart derde optie uitvoer, onderwijl claxonnerend en met de dubbele pinkers aan, leun ik zelf ver uit het raam en schreeuw de aankomende voertuigen toe “UIT DE WEG, IK HEB EEN ZIEK KIND !!”
In de volgende straat aangekomen tracht ik vrouwlief’s steeds bozer wordende blikken te negeren, en het volume nog iets harder te zetten; an sich heb ik toch niet helemáál gelogen zeker !!!? 


Bij het opscheuren van de autostrade zie ik in een flits het volgende probleem al van na de eerste meters voor me opduiken; een afgetakelde wagen, met 4 gesluierde dames die besluiten in te voegen TEGEN ZEVENTIG KM/U !!!!??
Op mijn getoeter en “licht-gedim” reageren ze nogal irriterend met een “rustig aan”-gebaar.
DIT LAAT IK NIET ZO; nadat ik ze langs linksom-achter voorbijzwiep, besluit ik ze om 'the big finger' te tonen.
Eens naast hen gemanoeuvreerd, laat ik hen door het geopende raam OVERDUIDELIJK, ondertussen ongetwijfeld het schuim op de lippen, de middenvinger zien, hen razend toeschreeuwend “ LEER GODVERD**ME MET NEN AUTO RIJDEN IDIOTE ISLAMIS………….....shit”
……….eenmaal terug rustig op het middelste rijvak, MOET ik wel reageren op m’n wederhelft; ik voel haar kogelende blik gewoon in mijn rechterslaap branden……; “Ja, had jij dan gezien dat da nonnen waren misschien….?”
Hier zal heel wat geslijm aan te pas komen, wil je straks nog klank bij het beeld hebben De Vylder……DAMN.
Ik neem me voor om straks extra tijd uit te trekken om haar nieuwe kapsel te bewieroken, en haar veelvuldig te feliciteren met haar figuur: ‘damage-control pur sang’ heet dat.Uiteindelijk zelf op de plaats van bestemming aangekomen, stormen wij de auto uit, vervolgens de trappen op, alwaar ik enkele keren moet inhouden……omdat m’n liefste telkens de inhoud van haar handtas dreigt te verliezen !?
WAT STEKEN JULLIE vrouwen daar eigenlijk toch allemaal in ?
Krijgen jullie in de jeugd één of ander soort van ultrageheime CIA-training om de inhoud van die rugverwoesters tot in de eeuwigheid en in den treure geheim te houden !!?
Nooit vinden jullie daar iets in terug op het moment dat je naar een bepaalt item gevraagd wordt, en toch weegt da onding steevast een kilo of 20 !!!?
Enfin, eenmaal boven aangekomen is het nog even een kwestie van links of rechts kiezen, de nodige autoriteiten te passeren, en dan naar de uiteindelijk eindbestemming te haasten..
Eens gezeten……rust….eindelijk……Dan telkens mijn vrouw: “Schat, dit kunnen we toch niet blijven doen op deze manier !?”
….”Liefste, Je weet dat ik EN de reclame, EN de previews voor de komende voorstellingen wil zien ! Ga nu zitten, en laten we van de film genieten!.......Je ziet er trouwens fantastisch uit met uw nieuwe coupe, en ze doet je nog slanker lijken; ben echt wel apetrots op je !!!”Et voilà, mits deze laatste zet heb ik alle resterende protest vakkundig in de kiem gesmoord,
……..GAME, SET AND MATCH, I love it when a plan comes together !